MMA

Najbolji kickboxer na svijetu: Na internetu nisam našao stare borbe Badra Harija

Foto: EPA

GLORYJEV prvak i najbolji kickboxing teškaš na svijetu Rico Verhoeven u podcastu Joea Regana govorio je o revanšu koji će u prosincu odraditi protiv legende ovog sporta i svog sunarodnjaka marokanskog porijekla Badra Harija. Verhoeven (55-10, 16 KO) i Hari (106-13, 92 KO) prvi put su se tukli krajem 2016. godine na priredbi Glory 36 u Oberhausenu, ali navijači su ostali razočarani.

Hari je u drugoj rundi prijavio ozljedu i pobjeda u "meču desetljeća" automatski je bila dodijeljena Verhoevenu. Harijev tim nakon meča prekinuo je glasine i objavio da je njihovom borcu puknuo mišić desne ruke. Fanovi su nagađali da je Hari slomio ruku, a Nizozemcu je cijela priča i danas sumnjiva.

"Oko te ozljede imam dileme. Prvo je gledao u jednu ruku, a onda u drugu, meni to izgleda lažno", rekao je 30-godišnji borac koji smatra da Hari lažira i svoj profesionalni score u kojem bilježi preko sto pobjeda i devedeset nokauta.

"To su brojke koje kažu kada ga najavljuju, ali ja proučavam sve o svom protivniku. Kada sam pretraživao njegove stare borbe iz K1, ali i ranije, pronašao sam nekih 70-80 posto borbi. Gdje su ostale? Zar je u mladosti odradio skoro polovicu svojih nokauta? Moj trener je godinama u sportu, a ne zna ništa o svemu tome. Sve je oko njega prenapuhano", poručio je Verhoeven.

Revanš će se održati 21. prosinca na priredbi Glory: Collison 2 u GelreDomeu u nizozemskom Arnhemu.

Hari na svom Instagram profilu šalje poruku - imate se razloga bojati, ali nema dileme da će Rico dobiti i konkretniji odgovor. 

Pročitajte više