Esport

Najbolji strijelac Serie A nove suigrače upoznavao preko FIFA-e 19

FOTO: EPA-EFE

NAPADAČ talijanskog prvoligaša Genoe Krzysztof Piątek najbolji je strijelac Serie A s devet pogodaka, jednim više od Immobilea i Cristiana Ronalda. Nakon što je ovog ljeta potpisao ugovor s tim talijanskim klubom, Poljak je naveo kako je uz pomoć FIFA-e 19 upoznao svoje buduće suigrače.

>Zaigrali smo PlayStation Classic. Vrijedi li 800 kuna?

"Nakon što je transfer potvrđen, upalio sam PlayStation i potražio svoje nove suigrače", rekao je Piątek u razgovoru za Corriere Della Sera koji nije poznavao igrače svog novog kluba. Simpatična izjava Piąteka samo je još jedan dokazi da nogometaši zaista vole FIFA igre, ali i koriste ih u druge svrhe kada im zatreba. Neki su istraživali protivnike, neki kako najbolji igrači izvode penale, a Piątek svoje buduće suigrače. 

Krzysztof Piątek 8. lipnja potpisao je četverogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem, u koji je došao iz poljskog Cracovia. Debitirao je na nevjerojatan način u Liga kupu protiv Leccea, kojem je utrpao hat-trick u prvih 19 minuta i zabio ukupno četiri gola. U Serie A je debitirao 26. kolovoza u pobjedi protiv Empolija. Prvi je igrač nakon velikog Andrija Ševčenka koji je 1999. postigao pet golova u prva četiri nastupa u Serie A. Poljak je postao i prvi igrač nakon Gabriela Batistute koji je zabio u prvih sedam nastupa u toj ligi.

Pročitajte više