Nedodirljivi i treći put za redom: Ivica i Blanka najbolji sportaši Hrvatske u 2011.

IVICA KOSTELIĆ i Blanka Vlašić uvjerljivi su pobjednici u kategoriji za najboljeg sportaša u 2011. godini, prema izboru Sportskih novosti.

"Pomiješani su mi osjećaji. Nisam toliko zadovoljna s rezultatima, ali bilo je pitanje hoću li uopće nastupiti na Svjetskom prvenstvu. U idućoj godini me očekuju Olimpijske igre na koje odlazim na vrhuncu karijere", rekla je Vlašić.

Ivica Kostelić, pobjednik Svjetskog kupa, već je godinama najbolji hrvatski skijaš, dok za uspjehe Blanke Vlašić ne treba trošiti riječi. Splićanka je unatoč ozljedama polučila fantastične rezultate ove sezone.

"Htio bih se zahvaliti mojoj ekipi, koja je sve prošla sa mnom, ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu koja je postala i njihova osobna opsesija, a ne samo moja, tako da sam imao sreće da imam takve ljude iza sebe"

"Drago mi je da sam u dobrom zdravstvenom stanju i da sa dobrim rezultatskim ostvarenjima dolazim na Sljeme i nadam se da ću se ove godine boriti za vrh", poručio je u zahvalnom govoru Ivica.

Ovo je već treći put da je navedeni dvojac proglašen za najbolje sportaše, a što se tiče ekipne konkurencije priznanje su dobili članovi muške vaterpolske reprezentacije, te ženske košarkaške reprezentacije.

Muška vaterpolska reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a košarkašice su osvojile peto mjesto na Europskom prvenstvu.

Pročitajte više