Najjača nogometna liga na svijetu organizirat će i esport natjecanja

Foto: LaLiga 

 

LALIGA tijelo nadležno za organizaciju dvije najjače španjolske nogometne lige u sklopu kampanje "It is not football, it's LaLiga" najavilo je pokretanje LaLiga eSportsa, odjela koji će voditi sve operacije te organizacije u esportu. Nisu još detaljno objavljeni detalji i projekti u kojima će LaLiga sudjelovati, ali potvrđeno je da će ih biti više od jednog.
 
LaLiga je u službenom priopćenju samo navela ono o čemu se naveliko priča posljednje dvije godine. Mlada i atraktivna esport publika privukla je pažnju sponzora LaLige, a oni su odgovorili ulaskom u esport industriju kako bi svojim sponzorima i partnerima omogućili izlazak na novo i atraktivno tržište. Međutim, to je samo jedan od koraka u procesu digitalizacije lige i prihvaćanju tehnoloških inovacija na kojima LaLiga radi posljednjih nekoliko godina.
 
 
Prvi projekti LaLiga eSportsa bit će organizirani na nacionalnoj razini, a kada se etabliraju cilj je širenje na međunarodno tržište. LaLiga već ima tri vlastite igre, Head Soccer, LaLiga Fantasy MARCA i Head Soccer Heroes. Od velikih kompanija surađivali su s EA Sportsom.
 
Ono što je svakako bitno za izdvojiti jest da se potpisivanje FIFA igrača i organiziranje natjecanja u toj igri ili nekoj drugoj nogometnoj simulaciji karakterizira kao neki početni stupanj. FIFA danas nije ni blizu najpopularnijim esport natjecanjima, a struktura timova i organizacije uvelike zaostaje za onima u igrama kao što su League of Legends ili CS:GO. Podsjetimo, Barcelona je nedavno potvrdila svoje sudjelovanje u novom esport natjecanju.
 
>>Barcelona će se natjecati u esportu, ali ne u FIFA-i

Pročitajte više