Najlošiji Bayern u posljednjih 20 godina. Kovač: Moramo živjeti s tim

Foto: Getty Images / Guliver Image

NIKO KOVAČ pod velikim je pritiskom nakon teškog poraza od Borussije Monchengladbach 0:3 u sedmom kolu Bundeslige. Njegov Bayern je trenutačno peti na ljestvici, a ispred njega su s bodom više Hertha, Werder i Mönchengladbach, dok lider Borussia Dortmund ima četiri boda više. Isto toliko posljednjih mečeva Kovač nije dobio, uz po dva remija i poraza u nizu...

"Krenuli smo dobro u prvih 10 minuta. Međutim, nakon toga smo primili dva gola u šest minuta i ništa više nije bilo isto. Mönchengladbach nam je zabio tri gola iz tri prilike. Ipak, čestitke protivniku na pobjedi. Dva brzo primljena gola su nas poremetila i moramo živjeti danas s tim i spriječiti takvo što u budućnosti", poručuje Kovač nakon teškog poraza. 

Prvi ljudi kluba Rummennige i Hoeness održali su sastanak s Kovačem nakon uvjerljivog poraza. Nijemci ne pamte ovako loš Bayern, a hrvatskog trenera od 20. do 30. listopada čekaju čak četiri vezana gostovanja - Wolfsburgu (Bundesliga), AEK-u (Liga prvaka), Mainzu (Bundesliga) i Rödinghausen (Kup). Od tih utakmica ovisit će i njegova budućnost na klupi nogometnog velikana. 

Podsjetimo, hrvatski trener je sjajno krenuo u sezonu, vezao sedam uzastopnih pobjeda i osvojio njemački Superkup protiv svoje bivše ekipe Eintrachta (5:0) u velikom stilu. Sve je izgledalo jako dobro na Allianz Areni, sve do domaće utakmice s Augsburgom (1:1) i primljenog gola u 86. minuti. Međutim, nisu to ozbiljno shvatili u Münchenu, pa je tri dana kasnije stigao bolan poraz u Berlinu od Herthe (2:0).

Također, Bayern prvi put od 1999. godine nije uspio pobijediti u četiri utakmice tijekom Octoberfesta.

Kovač nije uspio popraviti stanje ni u Ligi prvaka gdje je pred svojim navijačima ponovno remizirao (1:1) s Ajaxom. Pritisak je postao sve veći, a u javnost su nezadovoljstvo iznijeli i igrači, dok je bivši hrvatski izbornik dobio kritike i od klupskih čelnika.

Zato su svi očekivali pravu reakciju danas protiv Mönchengladbacha, a završilo je 0:3.

Kovačeva situacija na Allianz Areni neodoljivo podsjeća na onu Carla Ancelottija u isto vrijeme prošle sezone, kada su ga nezadovoljni igrači minirali i na koncu potjerali s klupe. Momčad je to koja posljednjih godina slabo dobiva prava pojačanja, zbog čega je pokušao pobjeći i Robert Lewandowski, a očekivanja su uvijek ista - najveća. Tek oporavljeni kapetan Neuer, Hummels, Boateng, Ribery, Robben, Muller igrači su koji su vrhunac svojih karijera već doživjeli. No klub ih je unatoč godinama i istrošenosti odlučio zadržati, pa se treneri mijenjaju kao na traci.

Jedino je to, u njemačkim okvirima, mogao kontrolirati 73-godišnji Jupp Heynckes koji se na kraju prošle sezone umirovio. No ne bi čudilo da ga čelnici Bayerna, u slučaju da smijene Kovača, ponovno pozovu...

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više