LIGA PRVAKA

Najluđa priča drame Lige prvaka: "Otišao sam tugovati u svlačionicu, a onda..."

Foto: Gulliver / Getty Images

JEDNU od najdramatičnijih utakmica u povijesti Lige prvaka odigrali su Manchester City i Tottenham (4:3) u uzvratu četvrtfinala na Etihadu. 

Igrala se treća od pet minuta sudačke nadoknade, a svi igrači gostiju branili su se na 20 metara od svog gola od juriša domaćina, koji su tražili još jedan gol kako bi poništili 0:1 iz prve utakmice.

I u tome su uspjeli kada je Raheem Sterling zabio hat-trick za 5:3, prolazak u polufinale te delirij Guardiole, ekipe i navijača Cityja. 

Ali tada sudac Cuneyt Cakir pokazuje da su mu se javili iz VAR sobe, nakon čega je bez provjere na ekranu zbog Aguerovog ofsajda neposredno prije poentiranja poništio gol i Cityjev prolazak u polufinale, u koje je tako poslao do sekundu ranije slomljeni Tottenham.

S obzirom na to da je sve to skupa trajalo dosta, odmah nakon gola i dok Cakir nije pokazao da je na liniji s pomoćnicima, svi su bili uvjereni da je City dramu riješio u svoju korist.

Pa tako i Tottenhamov veznjak Moussa Sissoko, koji je u 41. minuti iz igre morao zbog istegnuća mišića:

"S klupe sam gledao kako smo primili gol za poraz 5:3 i ispadanje. To me slomilo i odmah sam se podigao i otišao u svlačionicu. Bio sam sam, nitko me nije pratio. Tamo nije bilo televizije na kojoj se prenosio meč i u mojoj glavi smo bili eliminirani. 

Tada je u svlačionicu ušao jedan član našeg osoblja urlajući: 'Nevjerojatno, uspjeli smo!' Pitao sam ga: Kako smo uspjeli? I on mi je objasnio da je gol poništen. Ustao sam, odjenuo majicu, zaboravio ozljedu i otrčao na travnjak kako slučajno ne bih propustio slavljenje ovako povijesnog uspjeha. Preživio sam nevjerojatan emotivni šok", opisao je Sissoko za L'Equipe.

Pročitajte više