Najveći londonski derbi završio bez pobjednika

U 154.DERBIJU susjeda sa sjevera Londona pogotkom Jenasa u 95.minuti Tottenaham je oteo bod Arsenalu.

Wengerov tim, koji se osim s ozljedama u proteklom tjednu suočio i s kadrovskim promjenama u upravi pa čak i s pitanjem Wengerovog statusa nije se baš najbolje snalazio u visokom ritmu koji su
nametnuli nogometaši Martina Jola.

Uobičajena "pas" igra Arsenala nije prolazila pa su domaći igrači često prekidali akcije "Topnika" već na sredini terena i brzo dolazili pred vrata Jensa Lehmana. Berbatov i Zokora su bili u poluprilikama prije nego što je pravu šansu iskoristio Robbie Keane. Dawson je pokušao pucati glavom, ali je njegova lopta bila kratka. No, Keane je bio najbrži u petercu, te je skrenuo loptu glavom u mrežu za vodstvo 1-0 u 30 minuti susreta. Bio je to njegov 19. pogodak ove sezone.

Primljeni gol kao da je dao više poticaja Arsenalu nego momčadi u vodstvu, ali prva iduća promjena uslijedila je tek u 64. minuti. Toure, koji je već imao priliku da početkom poluvremena poravna rezultat, ovoga je puta dobro procijenio Fabergasov centaršut ugurao loptu u mrežu za 1-1.

Adebayour je u 78. minuti Arsenalovu premoć okrunio vodstvom i kad je već izgledalo kako će susjed odnijeti kući sva tri boda sijevnula je Jenasova lopta sa dvadesetak metara, i gotovo šišajući travu, završila uz samu desnu vratnicu Lehmanovog gola. Neodlučenim rezultatom su ipak i jedna i druga momčad na domak svoga cilja, pozicijama na tablici koje vode u Europu gdje Arsenal planira igrati u Ligi prvaka, a Tottenham u Kupu UEFA.

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više