NAJVEĆI TRANSFER IKADA Neymar otkrio suigračima da odlazi, Barca vec pronašla spektakularnu zamjenu

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOŠ jutros pisali smo o tome kako je najveći transfer u povijesti nogometa, onaj Neymarov iz Barcelone u PSG za nevjerojatna 222 milijuna eura, na korak do realizacije.
 
> "NEYMAR JE 95 POSTO PSG-ov" Novi klub koštat će više od pola milijarde eura!
 
Pouzdani Catalunya Radio javlja da je Neymar "95 posto PSG-ov'', a isti izvor tvrdi da je ključni dokaz da je transfer u tijeku i na korak do realizacije potpisani ugovor koji Neymarovu ocu i zastupniku jamči raskošan bonus za nagovaranje sina da potpiše za PSG.
 
Da priča o najvećem transferu u povijesti nogometa nije nerealna, nego da zaista u njoj ima istine pokazuje i tekst u Le Parisienu, u kojem stoji da se Brazilac već oprostio od suigrača na Camp Nouu te da sprema kofere za Park prinčeva. U tekstu se tvrdi da će u sklopu petogodišnjeg ugovora zarađivati 596 tisuća funti tjedno i to nakon oporezivanja.
 
Le Parisien piše i kako su u Barceloni odustali od nagovaranja Neymara da ostane, pomirili su se s tim da je priča završena i da već planiraju rekonstrukciju momčadi za sljedeću sezonu. A s novcem od prodaje Brazilca zaista mogu puno toga kupiti. Odlazak Neymara u Pariz svakako bi ojačao pregovaračku poziciju Barcelone što se tiče dovođenja Marca Verrattija, a s Camp Noua su već poslali 80 milijuna tešku ponudu Liverpoolu za Philippea Coutinha. Dolazak sjajnog veznjaka Redsa uvelike bi ublažio udarac nastao odlaskom Neymara. U Barci Coutinha vide kao idealnu zamjenu za veterana Iniestu, ali Klopp tvrdi da Brazilac ostaje na Anfieldu i da nije na prodaju.
 
Međutim, eventualni dolazak Coutinha, piše Le Parisien, možda je očajnički potez Barce da zadrži Neymara. Naime, poznato je da dvojicu Brazilaca veže čvrsto prijateljstvo, a Neymar je već ranije nagovarao čelne ljude katalonskog giganta da kupe Coutinha. Njegov dolazak na Camp Nou možda bi uvjerio Neymara da se ipak predomisli i ostane u Barceloni.
 
Ako ipak Neymar ode u Francusku, u Barceloni već imaju plan koga će dovesti da zamijeni Brazilca. Katalonski Mundo Deportivo piše kako je osim Coutinha na radaru Barce i Paulo Dybala. Sjajni Argentinac nedavno je produžio vjernost Juventusu do 2022., a premda u njegovu ugovoru nema oslobađajuće klauzule kao u slučaju Neymara, El Mundo Deportivo smatra kako bi se lako mogao sklopiti posao ako u Barci zaista ustraju u tome da se to ostvari. 
 
Dybala se već prošle zime povezivao s Barcelonom, nikad nije ni skrivao da mu je životni san igrati sa svojim idolom Messijem, a navodno je već sklopio verbalni sporazum s Blaugranom. El Mundo piše da bi Juventus pristao na prodaju ako bi Katalonci ponudili između 110 i 120 milijuna eura, što Barceloni, punoj ''ko' brod'' nakon prodaje Neymara, ne bi bio problem platiti.
 

Pročitajte više