Nakon pobjede protiv Barakuda Ameri najavljuju zlato: Ako možemo protiv Hrvata, možemo protiv svakoga!

TONY AZEVEDO kapetan američke vaterpolske reprezentacije, tvrdi da je njegova momčad pobjedom protiv Hrvatske istaknula kandidaturu za zlatnu medalju na OI u Pekingu.

Amerikanci su pobjedom protiv Hrvatske u 4. kolu B skupine zakomplicirali borbu za prvo mjesto. Odabranici Ratka Rudića mogli su s pobjedom, pa čak i s jednim bodom, praktički osigurati prvo mjesto u skupini i izravni plasman u polufinale, a sada i Hrvatska i SAD i Srbija imaju po jedan poraz, pa će odluka pasti u 5. kolu.

Američki kapetan Tony Azevedo bio je najbolji strijelac u selekciji SAD-a s 3 pogotka. Azevedo se posebno osvrnuo na činjenicu da je njegova selekcija u prve tri četvrtine primila samo tri pogotka:

"Upravo to nas je dovelo do pobjede, naša obrana! Hrvatska je momčad koja trenutno igra svoj najbolji vaterpolo, i zbog toga nam je ova pobjeda posebno važna. Ako smo mogli pobijediti takvu Hrvatsku i kontrolirati cijeli susret protiv njih, to nam je definitivno pokazalo da možemo konkurirati i za zlatnu medalju na ovom turniru!"

Američki izbornik Terry Schroeder odmah je krenuo u smirivanje euforije, budući da Amerikance za dva dana čeka novo iskušenje, susret protiv Njemačke:

"Slavit ćemo pet minuta, a potom se okrenuti i spremati za ponedjeljak", kaže Schroeder.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više