Euro 2020

Nakon što je Ronaldo ljutito sa stola sklonio Colu, Pogba dan kasnije sklonio pivo

Screenshot (Youtube)

NAKON što je Cristiano Ronaldo na konferenciji za novinare ljutito sklonio Coca-Colu i poručio svima da bi trebali piti vodu, sličan potez napravio je i Paul Pogba.

 

Francuski nogometaš nakon pobjede protiv Njemačke sjeo je za stol, ugledao pivo ispred sebe i sklonio ga. Napravio je to jer je islamske vjeroispovijesti, a u islamu je alkohol strogo zabranjen.

Manchester Evening News piše da je Pogba postao musliman 2019. godine i da je tada posjetio sveti islamski grad Meku gdje muslimani idu na hodočašće.

"Islam me je natjerao da se promijenim i da shvatim neke stvari u životu. Osjećam se mirnijim. Bila je to dobra promjena u mom životu jer nisam rođen kao musliman. Odrastao sam poštujući svakoga, a islam nije slika koju svi vide na TV-u i ono što se veže uz terorizam. To je nešto lijepo", rekao je ranije Pogba govoreći o svojoj vjeri.

Podsjetimo, dan ranije je Ronaldo sklonio dvije boce Coca-Cole sa stola za kojim je održao presicu. Potom je podignuo bocu vode i glasno rekao: "Pijte vodu!" Taj njegov potez donio je Coca-Colinoj vrijednosti gubitak od nekoliko milijardi eura u samo jednom danu.
 

Pročitajte više