NAPETO UOČI BORBE STOLJEĆA "On nije majmun, on je štakor koji tuče žene"

Foto:

CONOR MCGREGOR se ogradio od rasističkih optužbi za koje ga tereti Floyd Mayweather Jr.
 
Slavni boksač je u medijima izjavio da mu smeta što je Irac pripadnike crne rase navodno nazvao majmunima, no UFC-ov prvak tvrdi da je Mayweather, s kojim se bori 26. kolovoza u Las Vegasu, namjerno izokrenuo njegove riječi kako bi u javnosti stvorio percepciju McGregora kao rasista.
 
"Kao prvo, Floyda i Afroamerikance nikada nisam nazvao majmunima, rekao je McGregor u intervjuu za MMA Fighting s Arielom Helwanijem.
 
"Nikada ne bih pokazao takvo nepoštovanje prema jednoj rasi. Ti ljudi to znaju, a duboko u sebi i on to zna. Da ga idem nazvati nekom životinjom, nazvao bih ga štakorom. Ne bih ga ni nazvao po velikom primatu, znate što mislim. On je jebeni štakor i lasica. Jer štakor i lasica rade to što on radi, manipuliraju riječi i stvaraju nešto čega nema. To je jadan potez s njegove strane. Ali on je takva osoba, tuče žene ispred svoje djece. Što da kažem.”
 
McGregor se zatim ispričao i objasnio što je zapravo mislio tim komentarom o majmunima.
 
"Sve što mogu reći je da nikada nisam rekao te stvari. To je to. Onaj intervju s Kimmelom - pitao me za film Rocky 3 i ja sam rekao:’Je li to onaj s cirkusom i majmunima?’ Jer u filmu je imao posebnu dvoranu koja je bila poput cirkusa s klaunima i takvim stvarima. Na to sam mislio, ali Mayweather je to pokušao izokrenuti. Ako se netko uvrijedio, ja se ispričavam, ali to uopće nije kontekst u kojem sam pričao. On to zna i radi se o jadnom i licemjernom potezu s njegove strane."

Pročitajte više