ČETVRTFINALE EUROPA LIGE

NAPOLI - ARSENAL 0:1 Napoli se napromašivao, Lacazette zabio krasan gol

Foto: Getty Images/Guliver Image

ARSENAL je i u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europa lige pobijedio Napoli u gostima 1:0 te se s ukupnih 3:0 plasirao u polufinale u kojem će igrati protiv Valencije.

Napoli je imao jako težak zadatak nadoknaditi dva gola minusa, ali je već nakon pola sata mogao anulirati prednost Engleza. Nakon dobrog starta Arsenala Koulibaly je u 17. minuti povukao kontru tri na jedan. Senegalski stoper je u maniri pravog krila fantastičnom loptom na drugoj strani našao Callejona, ali je Španjolac slabo pucao i Čech je to obranio.

Sedam minuta kasnije Milikov gol je opravdano poništen zbog zaleđa, ali ništa ne bi spasilo Arsenal u 28. minuti da je Poljak bio malo koncentriraniji. Zielinski je odlično ubacio, Sokratis zakasnio izaći na ofsajd, a Milik je potpuno sam na sedam, osam metara od gola glavom očajno pucao.

Kako to obično biva, Arsenal je svoju prvu polupriliku realizirao. Maksimović je skrivio prekršaj na 25 metara, a Alexandre Lacazette fantastičnim udarcem prevario Mereta. Napolijev golman očekivao je udarac preko zida u nebranjeni kut, ali je Francuz strašnim "felšom" zabio u njegov kut i ukopanog Mereta ostavio na krivoj nozi.

Lacazetteov gol je dotukao domaćine koji su u završnici promašili još nekoliko prilika, ali najveći je imao Pierre-Emerick Aubameyang u 48. minuti. Kao iz dana u Borussiji, Mkhitaryan je prošao po desnoj strani i dodao Gaboncu. Kilometrima oko Aubameyanga nije bilo nijednog igrača Napolija, ali je Arsenalov napadač loše pucao i Meret mu je obranio udarac.

U 60. minuti Insigne je propustio dobru šansu nakon što je pobjegao Arsenalovoj obrani, a u 64. je Torreira igrao rukom u kaznenom prostoru, ali je prošao nekažnjeno. Svoju očajnu večer Milik je zaključio u 73. minuti kad je neshvatljivo loše reagirao u čistom ziceru, a u 80. minuti je Nacho Monreal umalo zabio u vlastiti gol, ali je Čech obranio njegov "udarac".

Tako se Arsenal lakše od očekivanog plasirao u polufinale, a Napoli će žaliti za velikim prilikama Arkadiusza Milika.

Pročitajte više