LIGE PETICE

Napoli bira trenera za sljedeću sezonu. Među dvojicom kandidata ističe se Hrvat

Foto: EPA

NAPOLI već više od mjesec dana nije izgubio ni jednu utakmicu, no talijanski mediji su sigurni da niz dobrih rezultata neće zadržati Gennara Gattusa na klupi momčadi u sljedećoj sezoni. Momčad je nakon četiri poraza u pet utakmica ostvarila niz od šest pobjeda i jednog remija u posljednjih sedam susreta, odnosno rezultate koji bi trebali učvrstiti Gattusovu poziciju. La Gazzetta dello Sport piše da nije tako.

Također, sve je manje imena među mnogim kandidatima koji su se posljednjih dana spominjali kao mogući Gattusovi nasljednici. Rafael Benitez, potom Maurizio Sarri, onda Walter Mazzarri te Luciano Spalletti bili su u kombinacijama s klubom kroz siječanj i veljaču kad su nizani loši rezultati zbog zaraze u momčadi i ozljeda, a niz dobrih rezultata kod prvog čovjeka kluba Aurelija De Laurentiisa nije promijenio stav. On je i dalje u potrazi za Gattusovim zamjenikom. U ovom trenutku dvojica imaju najbolju poziciju za Napolijevog trenera u sljedećoj sezoni pa De Laurentiis pozornije prati što se radi u Speziji i Veroni. Vincenzo Italiano i Ivan Jurić njegovi su izbori. Što se Gattusa tiče, spominje se preuzimanje Fiorentine.

Jurić je nedavno ovako prokomentirao mogućnost odlaska u Napulj:

"Ja u Napoliju? Reći ću vam jednu stvar, a to je da jako malo čitam novine. Skoro pa nimalo. Ponekad si želim malo podići samopouzdanje pa pročitam što se piše."

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više