NAPOLI ZA POVIJEST Razbio Fiorentinu, približio se Juveu i napravio uslugu Milanu

Foto: Getty Images / Guliver Image

U VELIKOM derbiju 37. kola Serie A Napoli je na San Paolu razbio Fiorentinu s 4:1 i stigao na svega dva boda od vodećeg Juventusa (ima utakmicu manje u nedjelju od 15 sati kod kuće protiv Crotonea) te na samo jedan od drugoplasirane Rome, s kojom se bori za izravni plasman u Ligu prvaka.

Sa 83 osvojena boda Napoli je postavio vlastiti rekord u Serie A, jer nikad dosad nije uspio stići do spomenute brojke.

Momčad Maurizija Sarrija, u kojoj je od 65. minute igrao Marko Rog, a Ivan Strinić ostao na klupi, demolirala je rivala iz Firence, koji u posljednjih osam susreta nije uspio pobijediti ekipu s juga Italije. A, za Fiorentinu je Milan Badelj odradio cijeli susreta, Nikola Kalinić izašao je iz igre u 81, dok je Hrvoje Milić odgledao utakmicu s klupe.

Napoli je u vodstvo stigao već u 8. minuti, kada je vratar Ciprian Tatarusanu obranio udarac glavom Mareka Hamšika, a na odbijenu loptu natrčao branič Kalidou Koulibaly te zabio za 1:0. Mogao je domaćin u 18. minuti do drugog gola, ali se Dries Mertens obrukao. Belgijac je prošao Tatarusanua, ali s četiri metra uspio promašiti cijeli gol.

Ipak, to nije smetalo Napoliju da nastavi u sjajnom ritmu. u 36. je Mertens majstorski asistirao za Lorenza Insignea, a on zabio za 2:0. A, težak promašaj nije demotivirao Mertensa, koji je u 57. povisio na 3:0 nakon greške Tatarusanua, zatim je Josip Iličić smanjio rezultat u 60, a omaleni napadač Napolija potpisao svoj drugi pogodak na utakmici u 64. i postavio konačni rezultat. 

Time je Mertens stigao do 27. gola u Serie A i ima samo jedan manje od vodećeg strijelca Edina Džeke.

Također, Napoli je pobjedom nad Fiorentinom napravio veliku uslugu Milanu, koji bi pobjedom nad Bolognom u nedjelju od 15 sati na San Siru osigurao šesto mjesto i kvalifikacije za Europa ligu. Rossoneri bi se tako vratili europskim natjecanjima na koja čekaju pune tri sezone. 

 

Pročitajte više