LIGA PRVAKA

Naslijedio je neuspješnog Kovača. Osvaja trofej svakih 9,5 utakmica i ruši rekorde

Foto: Gulliver / Getty Images

NIKO KOVAČ i zvijezde FC Hollywooda nikako se nisu slagali i samo se čekalo ono što je bilo pitanje vremena; još jedan Kovačev kiks kako bi on dobio otkaz. To se i dogodilo 2. studenoga prošle godine katastrofom (1:5) kod Eintrachta. Čim se momčad vratila iz Frankfurta, trener je bio bivši. Taj dan Bayern slavi kao novo rođenje.

Kovača, koji je početkom sezone ovako govorio o ograničenjima svojih igrača i momčadi u usporedbi s Kloppovim Liverpoolom: "Morate imati igrače za takav tip igre. Ne možemo voziti 200 kilometara na sat po autoputu ako naš automobil može maksimalno postići brzinu od 100 na sat", naslijedio je Hansi Flick. S njim su mnogi igrači Bayerna sjajno surađivali u reprezentaciji Njemačke, u kojoj je godinama radio.

Odmah po odlasku Kovača, pod novim trenerom slijedio je spektakularni Bayernov preporod. Traje i gotovo godinu dana kasnije i rezultirao je četvrtim trofejem u tri mjeseca. Nakon duple njemačke, pobjedom nad Sevillom (2:1) u utakmici za europski Superkup kompletirana je i europska dvostruka kruna. 

Hansi Flick tako je u 38. službenoj utakmici s Bayernom došao do četvrtog trofeja. To znači da pehar podiže svakih 9,5 utakmica. Ako za pet dana osvoji njemački Superkup protiv Borussije Dortmund, prosjek će poboljšati na jedan trofej u osam utakmica. 

Herr Flickov Bayern slavljem protiv Seville postao je prva momčad iz pet najjačih europskih liga koja je pobijedila 23 utakmice zaredom. Posljednjom pobjedom pretekao je Ancelottijev Real iz 2014. 

Pravo pitanje je dakle kada Bayern posljednji put nije pobijedio? Odgovor je 9. veljače. Tada je Leipzig odigrao 0:0 protiv nositelja njemačke i europske duple krune. Posljednja momčad koja je u službenoj utakmici pobijedila Bayern bila je Borussia Mönchengladbach, koja je 7. prosinca prošle godine slavila 2:1.

 

Pročitajte više