Navijači Arsenala skupljaju novac za rivale: Platili smo im 115 milijuna, pljačka

Foto: EPA

ARSENAL je u prethodnom kolu engleske Premier lige zasjeo na vrh tablice zahvaljujući pobjedi na dramatičnom gostovanju kod Lutona, gradskog rivala koji je ove sezone ušao među elitu, odnosno u najjaču ligu na svijetu. Arsenal je na kraju slavio s 4:3, a pobjedu im je donio gol u 97. minuti.

Junak Arsenala bio je Declan Rice koji je postigao pogodak za pobjedu vrijedan veoma važna tri boda te se Arsenal dodatno odmaknuo od pratnje na ljestvici. Uz utakmicu više Arsenal sada ima pet bodova više od Liverpoola te šest više od Manchester Cityja.

Engleski reprezentativac Rice u Arsenal je stigao ovog ljeta iz West Hama za odštetu od 115 milijuna eura i tako je postao najskuplji igrač u povijesti londonskog velikana. Opravdao je očekivanja i ekspresno se pokazao kao pojačanje za ekipu Mikela Artete.

Ekspresno se pokazao kao pojačanje

Odigrao je skoro sve minute u ligi, a njegov treći gol u sezoni protiv Lutona došao je kao šlag na tortu sjajnih igara u dosadašnjem dijelu sezone. Navijači Arsenala veoma su zadovoljni skupocjenom prinovom, a dio njih odlučio se na zanimljivu inicijativu.

Pokrenuli su kampanju na stranici GoFundMe, kojoj je cilj prikupiti dodatna sredstva za odštetu West Hamu: "Povodom pljačke West Ham Uniteda, molimo navijače Arsenala da se okupe kako bi prikupili sredstva za njih i nadoknadili nedovoljnu odštetu za Declana Ricea. U posljednjih 15 tjedana postalo je očito da su Edu i Arsenal profitirali zbog preniske odštete."

 

Pročitajte više