Prvenstvo Hrvatske u košarci

Navijači Cibone osudili potez svog kluba i stali na stranu Splita

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

KK SPLIT objavio je priopćenje povodom Ciboninog odbijanja pomicanja termina odigravanja druge utakmice polufinala prvenstva Hrvatske koja je na rasporedu u petak 21. svibnja u 18 sati. Split je tražio odgodu jer dan prije od 18:30 na domaćem parketu igra odlučujuću utakmicu u razigravanju za ostanak u ABA ligi. Protivnik im je Spars iz Sarajeva, a pobjednik susreta izborit će nastup u ABA ligi i iduće sezone.

Stoga je prijedlog Splita bio da se utakmica s Cibonom prebaci s petka na subotu, ali iz zagrebačkog kluba su to odbili. Predsjednik Nadzornog odbora KK Splita Domagoj Maroević osudio je takav potez, a isto je napravila i navijačka udruga Mi smo Cibona objavom na Facebooku.

"Iz Košarkaškog kluba Split stiglo je priopćenje vezano uz drugu polufinalnu utakmicu prvenstva Hrvatske protiv naše Cibone. Kako Splićani u četvrtak, samo 24 sata prije druge utakmice s Cibonom igraju odlučujući dvoboj za ostanak u ABA ligi sa sarajevskim Sparsima, klub s Gripa zatražio je odgodu utakmice s Cibonom s petka na subotu. Međutim, direktor kluba Domagoj Čavlović odbio je takvu mogućnost i tako još jednom pokazao da je nedorastao poziciji koju obnaša.

Udruga Mi smo Cibona oštro osuđuje ovakav potez čelništva KK Cibona, koje je na ovaj način pokazalo negospodštinu i nastavilo s potezima koji brišu sve ono što je naša Cibona predstavljala. Ipak, njihovo vrijeme neumorno curi te im i ovim putem poručujemo, prepustite vodstvo kluba onima koji će to raditi na častan, gospodski i transparentan način. Sat opako otkucava...", stoji u objavi.

Ako se situacija ne promijeni, košarkaši Splita će u utorak odigrati prvu utakmicu polufinala prvenstva Hrvatske u Splitu, zatim će u četvrtak ugostiti Spars, a već u petak morat će na drugu utakmicu polufinala Hrvatske u Zagreb jer se igra na dva dobivena susreta.

Pročitajte više