TRANSFERI

Navijači ga svim silama tjeraju iz Barcelone, a klub mu sprema novi ugovor

Foto: EPA-EFE

BARCELONA je u proteklih nekoliko mjeseci bila u neviđenim financijskim problemima, ali klub se malo po malo oporavlja.

Glavni razlog su odlasci Lionela Messija i Antoinea Griezmanna, dvojice igrača koji su zajedno zarađivali oko milijun eura tjedno. Pomogli su i brojni senatori u ekipi, poput Sergija Busquetsa, Gerarda Piquea i Jordija Albe, koji su pristali na znatno smanjenje ugovora.

Barcelona ima puno mladih talenata kojima je počela davati šansu. Nakon što je Pedri oduševio nogometni svijet na Euru tijekom kojeg je bio jedan od najboljih igrača, u središte pozornosti stigao je i Gavi, kao najmlađi igrač Furije u povijesti.

Prema pisanju Fabrizija Romana, Gavi je jedan od petorice igrača kojima Barcelona sprema novi ugovor. Španjolski mediji navode da bi trebao biti puno izdašniji nego sadašnji, a novi potpis klub će tražiti i od Pedrija, Arauja, Atija te Dembelea.

Zanimljivo je da će Barcelona ponuditi novi ugovor francuskom napadaču kojeg navijači nimalo ne vole. Podsjećamo, Dembele je u Barcelonu 2017. godine stigao uz odštetu od 105 milijuna eura te bonuse od 40 milijuna. Ipak, imao je velikih problema s ozljedama i ukupno je u Barceloni bio ozlijeđen malo manje od dvije godine.

Za Blaugranu je zabio 30 golova, a brojni navijači njegov transfer označavaju jednim od najlošijih u klupskoj povijesti te smatraju da je njegovim ugovorom potpomognut financijski kolaps kluba. Nije omiljen ni zbog incidenata izvan terena. On i Griezmann su uoči početka sezone uhvaćeni u rasističkom ispadu prema Japancima.

Ugovor mu istječe na ljeto te dio medija špekulira kako Barcelona želi njegov potpis kako ne bi otišao kao slobodan igrač.

Pročitajte više