TRANSFERI

Navijači Liverpoola: Klopp bi bio blesav da ne dovede Novog Modrića

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

LUKA SUČIĆ (19), Hrvat rođen u Linzu, briljirao je prošle sezone u Salzburgu i mladoj reprezentaciji Hrvatske. Za momčad koja je obranila naslov prvaka austrijske Bundeslige, osvojila kup i plasirala se u nokaut-fazu Lige prvaka, mladi veznjak je odigrao 44 utakmice s 11 golova i 5 asistencija. Za mladu reprezentaciju debitirao je u rujnu i u prve četiri utakmice postigao toliko golova te namjestio još dva.

Zamijenio Modrića protiv Francuske i oduševio za samo 11 minuta

Nakon ovako spektakularnog početka u mladoj reprezentaciji zvao ga je i Zlatko Dalić, izbornik seniorske, pod kojim je debitirao jesenas protiv Slovačke u kvalifikacijama za SP. Sučić je igrajući za A selekciju oduševio i prije mjesec dana protiv aktualnih prvaka svijeta, premda je dobio tek 11 minuta. Zamijenio je Modrića na Poljudu protiv Francuske  (1:1) u Ligi nacija i za malo vremena u igri pokazao veliku kvalitetu.

Odigrao drugi dio sezone tako da mu je vrijednost s 13.5 skočila na 20 milijuna eura

Iako je još uvijek tinejdžer, Sučića referentni Transfermarkt procjenjuje na 20 milijuna eura i to tako da mu je od siječnja do svibnja vrijednost narasla za čak 6.5 milijuna eura. Zašto toliko vrijedi, Sučić je pokazao u završnici austrijskog prvenstva te u finalu kupa.

Nakon što je u finišu Bundeslige na osam utakmica postigao šest i namjestio dva gola te tako Salzburgu donio obranu naslova, igrač specijaliziran za golčine u istom stilu okončao je i sezonu u kupu. Salzburg je osvojio duplu krunu pobjedom u finalu nad Riedom (3:0), a prvi gol bio je Sučićevo remek-djelo.

Veznjak specijaliziran za golčine je želja Liverpoola

Zbog svega navedenog za Sučića se ozbiljno interesira niz velikana, a najozbiljniji su Juventus i Liverpool. The Kop, sajt navijača Redsa, pod naslovom "Liverpool prati Modrića 2.0" piše: "Klub ovog ljeta za sada nije uspio ostvariti veliki cilj, a to je vrhunski veznjak. Gavi, Tchouameni, Marco Asensio, Jude Bellingham bili su mete, ali sve su se pokazale nedostižnima.

Zato se Liverpoolu kao sjajna opcija, dostupna za oko 25 milijuna eura, nudi Luka Sučić. Mladi hrvatski veznjak odigrao je senzacionalnu sezonu za Salzburg, najbolji austrijski klub. Njegov dodavački, driblerski i pucački učinak, pozicija na centru te nacionalnost, čine ga legitimnim kandidatom za nasljednika Luke Modrića

"Usporedba s Modrićem nipošto nije pretjerana"

To je ogroman teret za staviti na tako mlada leđa, ali Sučić igrama pokazuje da usporedba nije pretjerana. Uostalom, za Hrvatsku seniorsku reprezentaciju debitirao je u listopadu 2021., godinu mlađi nego što je bio Modrić kada je prvi put igrao za Hrvatsku. Sučićev potencijal čini se neograničen i Klopp bi bio blesav da propusti dovesti takvog igrača."

Pročitajte više