Navijači Liverpoola okupirali Beograd: "Super je. Srbija je zemlja divnih ljudi"

Foto, video: Blic

CRVENA ZVEZDA i Liverpool od 18:55 na beogradskoj Marakani igraju četvrto kolo grupne faze Lige prvaka.

Englezi su favoriti ne samo u ovom susretu već i u cijeloj skupini C, dok srpski prvak slijedi onu ''važno je sudjelovati''.

Nakon tri odigrana kola, Liverpool je na čelu ljestvice sa šest bodova, dok je Zvezda na začelju sa samo jednim bodom. Svoju momčad u Beograd došli su bodriti brojni navijači Liverpoola iz regije, a mnogi su doputovali i iz Engleske.

Novinari Blica s njima su napravili reportažu.

''Došao sam večer prije utakmice i reći ću da sam oduševljen vašom zemljom. Putovao sam puno i mogu reći da su ljudi ovdje zaista prijateljski nastrojeni. Navijači su strastveni. Gledao sam snimke nekih utakmica Zvezde i to je stvarno nevjerojatno. Mi smo drugačiji. Naši navijači više obiteljski gledaju utakmice. Pijemo pivo i pjevamo'', rekao je Paul, a na njega se nadovezao i Ian, koji je u Beograd stigao iz Londona.

''Navijač sam Liverpoola više od 30 godina. U Beograd sam stigao na dan utakmice. Bio sam i na Anfieldu kad su igrali Liverpool – Zvezda. Znam da je vaš klub bio velika momčad tijekom osamdesetih i da su bili prvaci Europe 1991. Bit će ovo sudar dva kluba s velikom tradicijom. Mediji u Engleskoj su pisali o tome da bi dolazak ovdje mogao biti rizičan, ali prije polaska sve smo provjerili. Gledali smo na internetu, čitali pozitivne komentare, gledali snimke po YouTubeu i shvatili smo da želimo doći. Evo nas. Moram reći da ste kao narod super. Došli smo u Beograd kao miroljubivi gosti, tako smo i dočekani. Mi poštujemo vas i vaše gostoprimstvo. Zaista se divno osjećamo ovdje. Bilo je vrlo zabavno u Beogradu'', rekao je Ian.

Sam je u Beograd stigao i Chestera, preko Bukurešta. Njemu ovo nije bio prvi put da boravi u Srbiji, kojom je, kako kaže, oduševljen.

''Dugo sam putovao. Došao sam rano ujutro. Volim Srbiju. Nije mi ovo prvi put da sam ovdje. Sviđa mi se sve. Ljudi, hrana, gostoprimstvo. Navijač sam Liverpoola pa sam iskoristio priliku da ponovno dođem. Uživam u boravku.''

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više