Navijači Maroka na stadionu u Moskvi trgali zastavu Izraela

Foto: Sreenshot Twitter

U SUSRETU 2. kola skupine B na Svjetskom prvenstvu Portugal je u Moskvi na stadionu Lužniki svladao Maroko 1:0.

Strijelac jedinog gola bio je Cristiano Ronaldo već u 4. minuti susreta.

Dok su Bernardo Silva i Joao Moutinho kombinirali nakon udarca iz kuta, Ronaldo je uspio izmaknuti pozornosti Da Coste te neometan s pet metara proslijediti loptu iza leđa nemoćnog El Kajouija.

Bio je ovo već četvrti pogodak portugalskog kapetana na ovom SP-u, nakon što je u prvom nastupu postigao tri gola u remiju 3:3 protiv Španjolske.

Također, Ronaldo je ovime postao samostalni europski rekorder po broju postignutih pogodaka za reprezentaciju. Ovo mu je bio 85. gol u dresu Portugala čime se odvojio od legendarnog Ferenca Puskasa koji je 84 puta bio strijelac u dresu Mađarske.

Do kraja utakmice Maroko je bio osjetno bolji suparnik, no nije uspio iskoristiti niti jednu od brojnih prilika za poravnanje te je i u svom drugom nastupu u Rusiji pretrpio minimalni poraz i tako postao prva reprezentacija koja je ostala bez teoretskih izgleda za prolazak u osminu finala.

I dok su se nogometaši Maroka na terenu grčevito borili kako bi postigli barem jedan gol favoriziranim Portugalcima, njihovi navijači na stadionu u Moskvi bili su akteri manjeg incidenta.

Naime, na tribinama gdje su bili smješteni navijači sa sjevera Afrike zateklo se nekoliko navijača Izraela, koji su u rukama imali svoju zastavu. Marokanci su došli do Izraelaca i bez da su ih fizički napali počeli su trgati njima mrsku zastavu.

Pročitajte više