Navijači ogorčeni, u Zagrebu samo skupe karte za Hrvatska - Brazil

U UTORAK je u redakciju Indexa stigao cijeli niz pritužbi ogorčenih zagrebačkih navijača hrvatske reprezentacije. Razlog - utakmice za sjevernu tribinu Poljuda, najjeftinije of svih u ponudi, nije moguće kupiti u Zagrebu!

Podsjetimo, Hrvatski nogometni savez je pod ogromnim pritiskom javnosti spustio prvotno najavljene cijene karata, pa tako karte za sjevernu tribinu stoje 200 kuna, za istočnu 600 kuna, za zapadnu 700 kuna, a za južnu 420 kuna.

U Zagrebu je moguće kupiti samo karte za najskuplje tribine, zapadnu i istočnu. U redakciju Indexa pristigao je niz pritužbi na ovakav potez organizatora, a jedan je ogorčeni navijač, inače obiteljski čovjek, ustvrdio je da bi ga odlazak njegove četveročlane obitelji na spektakl s Brazilom stajao 2400 kuna, umjesto 800 kuna koliko bi platio da se u Zagrebu mogu kupiti karte za sjevernu tribinu.

Zbog čega se ulaznice za sjevernu tribinu mogu kupiti samo u Splitu, ali ne i u Zagrebu, pitali smo glasnogovornika HNS-a Ivana Rotima, koji je u razgovoru za Index ustvrdio da se radi o odluci policije "zbog sigurnosnih razloga".

"HNS nema veze s tim." - ustvrdio je Rotim u razgovoru za Index.

No, glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun vrlo je brzo demantirao Rotima, te u razgovoru za Index kazao kako je policija dala neobvezujuću preporuku organizatorima, a u cilju izbjegavanja miješanja navijačkih skupina.

"Proteklog vikenda, kad se u Splitu igrala utakmica Superkupa, izaslanstvo HNS-a i organizatora utakmice Hrvatska - Brazil iskoristilo za priliku za razgovor s policijom oko organizacije utakmice, odnosno njezinog sigurnosnog aspekta. Budući da utakmica mora proteći u najboljem redu, što je važno i u svjetlu kandidature za EP 2012, a cijeneći dosadašnja iskustva u organizaciji ovakvih velikih priredbi u Splitu, policija je dala neobvezujuću preporuku organizatorima da iz sigurnosnih razloga, a i manje prohodnosti sjeverne tribine, ne bi bilo dobro da dođe do miješanja navijačkih skupina." - kazao je Mehun, aludirajući na mogućnost sukoba navijača s juga i sjevera Hrvatske.

"No, ta preporuka ne obvezuje na donošenje konačnih odluka, ali koliko je nama poznato, i inače je distribucija karata za sjever išla u uglavnom u Splitu, s ciljem da se izbjegnu bilo kakve ekscesne situacije koje bi imale loše implikacije i bacile loše svjetlo na Hrvatsku kao organizatora." - kazao je Mehun u razgovoru za Index, te naglasio da pitanje prodaje karata nije u ovlastima policije, nego isključivo organizatora.

Zanemarimo li činjenicu da gotovo svatko iz Zagreba ima nekog u Splitu tko mu može kupiti kartu za sjevernu tribinu, kao i da navijači  na utakmicu Hrvatska - Brazil neće dolaziti s klupskim nego s nacionalnim obilježjima (što je i normalno kad igra reprezentacija), postavlja se pitanje zbog čega je organizator utakmice zakomplicirao kupnju karata navijačima iz sjeverne Hrvatske.

HNS-ovo objašnjenje o policijskoj odluci ne drži vodi, što nam je potvrdio i glasnogovornik MUP-a, a razlozi uskraćivanja jeftinijih karata Zagrepčanima najvjerojatnije su ipak financijske prirode.

Splićani će nesumnjivo razgrabiti karte za sjevernu tribinu, a dio navijača iz Zagreba će u nedostatku alternative, najvjerojatnije morati posegnuti dublje u džep, te na taj način osigurati ispunjeni Poljud, ali i popuniti budžet HNS-a.

Pročitajte više