HNL

Navijači Osijeka oprostili Bjelici: "Dobrodošao kući"

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

NAVIJAČI Osijeka s oduševljenjem su reagirali na vijest da je Nenad Bjelica novi trener kluba.

Sinoć je, nakon samo jednog boda u prva tri kola protiv Dinama, Hajduka i Slavena, smijenjen Ivica Kulešević, a novi trener Nenad Bjelica službeno je predstavljen danas u 13 sati. Još prije toga vijest je objavljena na društvenim mrežama kluba, a navijači su izrazili dobrodošlicu Bjelici.

"Lega dobrodošao svojem domu tu ti je mjesto bilo i ostalo čekalo te kad ćeš se vratiti.... I evo te..... Živio ti nama"

"Ti si Biser, ti dika Slavonska i Hrvatska. Vjerujem u tebe, iako znam da neće biti lako. Optimističan sam!"

"Jedan od najboljih poteza Osijeka od dolaska Mađara."

"Sretno Nenade, pravi potez NK Osijeka napokon."

"Bjelko, dobrodošao i sretno nadam se da nas čeka puno lijepih trenutaka s NK Osijekom, lega samo jako"

"Dobrodošao kući"

"Ni jedan klub u Europi nije dobio jačeg trenera."

"Dobrodošao Nenade u svoj grad u svoj klub!"

"Dobrodošao kući, Nenade. Drago mi je da je predstavljanje na Pampasu. Njegov i naš novi dom uskoro. Sretno Neno, pokaži što znaš."

Oprostili mu

Kohorta i simpatizeri Osijeka s nostalgijom se sjećaju dana kada su Bjelici pjevali ode i neprežaljene sezone 2000./2001. Tada je legendarna momčad, koju je s klupe vodio Stanko Mršić, a na terenu "Bjelica Nenad", i za koju su igrali nezaboravni Jozo Gašpar, Ivo Ergović, Damir Vuica, Dumitru Mitu, Mato Neretljak, Bakir Beširević... bila jesenski prvak HNL-a, a u Kupu Uefa šamarala je Brondby u Kopenhagenu i Rapid u Beču.

Kao najbolji igrač Osijeka 2001. je otišao u Kaiserslautern, no navijači ga nisu zaboravili i u gradu su mu napravili mural. Ipak, neki su mu očito jako zamjerili kada je preuzeo Dinamo kao trener godinama kasnije pa su u znak protesta taj isti mural precrtali. 

Ipak, znajući kakav je posao radio u Dinamu gdje je ostvarivao fenomenalne rezultate i zbog velikog traga koji je ostavio u Osijeku kao igrač, sada su ga dočekali raširenih ruku.

Pročitajte više