Navijači: Utakmica Zadra i Hajduka je namještena

SUBOTNJA utakmica između Zadra i Hajduka mogla bi dobiti neočekivan epilog. Naime, sve hrvatske sportske kladionice jučer su blokirale uplate na tu utakmicu, navodno nakon što je počeo pristizati velik broj uplata na pobjedu Zadra u drugom poluvremenu.

Utakmica se igrala u, blago rečeno, prijateljskoj atmosferi.  U cijeloj utakmici napravljeno je samo 16 prekršaja, dok se ta brojka u utakmicama 1. HNL obično kreće oko broja 30, u susretima s Dinamom ide i do 50. Indikativan može biti i podatak da igrači Hajduka gotovo da nisu prešli centar u drugom poluvremenu, dok su napadači Zadra “rešetali” gostujućeg golmana Kalu, sve dok jedna od lopti nije ušla. Drugi gol Splićani su postigli nakon što se branič Zadra poskliznuo i pao, pa je lopta bez problema došla do Blatnjaka, koji ju je s lakoćo pospremio u mrežu.

Na nekim Usenet grupama još se u subotu oko podneva pojavila informacija da su uplate na Zadar – Hajduk blokirane, jer se navodno proširila informacija da će Zadar dobiti drugo poluvrijeme nakon što Hajduk zabije nekoliko golova u prvih 45 minuta, zbog čega je u kladionice pristigao velik broj uplata na taj događaj.

Podsjetimo, Hajduk je gostujući u Stanovima kod Zadra u prvih 45 minuta imao tri gola prednosti, a Zadrani su počasni pogodak postigli u drugom poluvremenu. Time se ostvarila pobjeda Zadra u drugom poluvremenu.

Koeficijenti u kladionicama na pobjedu Zadra u drugom poluvremenu kretali su se između 5 i 8,40, a kako doznajemo, nakon velikog broja uplata upravo na taj događaj, sve su kladionice zaustavile klađenje na tu utakmicu. Jedina kladionica koja uopće nije ponudila klađenje na utakmicu Zadar – Hajduk je Sporttip, čiji je vlasnik Igor Štimac.

Većina ljubitelja nogometa čije smo komentare čitali na Usenetu i forumima tvrde da je utakmica namještena, a u oko upada i podatak da je Zadar zadnji put na svom terenu izvukao bod protiv Hajduka prije čak šest godina. Neki diskutanti tvrde da su upravo ovakve zakulisne igre, o kojima je svojevremeno otvoreno govorio pokojni Stjepan Spajić, razlog što tribine na utakmicama 1. HNL već godinama zjape prazne.

Pročitajte više