Regija

Navijači Željezničara zapjevali Nove fosile, Ivković očaran: Kao da sam na Maksimiru

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

IZA HRVATSKOG trenera Tomislava Ivkovića jučer je prva službena utakmica s njegovim novim klubom, sarajevskim Željezničarom. Bio je pred pobjedom u prvom kolu prvenstva protiv prošlogodišnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, Borca iz Banja Luke. Željezničar je vodio golom Petra Boje sve do 88 minute., kada je konačnih 1:1 postavio Enver Kulašin.

Povratak bh. nogometa označio je i povratak navijača na tribine. Odličnu atmosferu na stadionu Grbavica priredila je Željezničarova navijačka skupina Manijaci. Između ostalih, tribinama su odjekivali i stihovi Novih fosila: "Kako je dobro vidjeti te opet, staviti ruke na tvoja ramena...", što je posebno oduševilo Ivkovića.

"Moram komentirati ovu publiku. Ambijent je čudesan, nevjerojatno. 'Kako je dobro vidjeti te opet', vratili su me u vremena kad sam igrao u Dinamu, kao da sam ponovo na Maksimiru", započeo je Ivković na presici poslije utakmice.

Utakmica je bila kvalitetna trkački, vrlo ozbiljna utakmica. Ekipa je pokazala karakter i mislim da je publika zadovoljna. Najviše me dojmio karakter moje ekipe. Ovi momci imaju kvalitetu i zamislite kako je njima bilo, sve je palo na njihova leđa, mladi su to momci, ali znaju igrati. U mladim igračima ima oscilacija i toga trebamo biti svjesni. Dogovor s klubom je da profiliramo naše mlade igrače i mislim da smo na pravom putu", komentirao je o samom susretu.

Pročitajte više