ZANIMLJIVOSTI SPORT

Navijačica sjedila iza NHL trenera. Poslala mu je poruku koja mu je spasila život

Foto: Twitter

BRIAN HAMILTON dobro je poznato ime u svijetu hokeja. Kao igrač je odigrao preko tisuću utakmica u NHL-u, a danas je pomoćni trener kanadskih Vancouver Canucksa.

Klub je na svojoj stranici objavio nevjerojatnu priču. Naime, Hamilton traži navijačicu koja mu je spasila život.

Studentica medicine sjedila je iza trenera i primijetila nešto neobično

Naime, na gostujućoj utakmici protiv Seattle Krakena Hamilton je sjedio na svojem uobičajenom mjestu na klupi za Stručni stožer. Pokazat će se nevjerojatnom srećom što je iza njega sjedila Nadia Popovici, studentica koja će od iduće jeseni pohađati medicinu na sveučilištu.

Ona je na njegovom vratu primijetila madež koji joj je izgledao vrlo sumnjivo. Ona mu je na mobitel napisala poruku idućeg sadržaja: "Madež na vašem vratu potencijalno je kancerogen. Molim vas, posjetite liječnika." Nakon toga mu je pokazala mobitel, a on je preko zaštitne ograde pročitao poruku.

Poslušao ju je i otišao kod specijalista na pregled te mu je ustanovljen vrlo zloćudan melanom. Srećom, na vrijeme je započeo liječenje, a rekli su mu da mu je tajming spasio život.

Klub pronašao djevojku i uplatio joj novac za školovanje

“Produžila mi je život. Imam divnu obitelj, divnu kćer. Ona mi je spasila život. Nije me izvela iz zapaljenog automobila, kao u nekoj bajci, ali me je izvela iz spore vatre", stoji u priopćenju Hamiltona u kojem on zahvaljuje Popovici.

"Želim da svi znate da se ne radi o meni. Riječ je o nevjerojatnoj osobi koja je odvojila vrijeme da primijeti nešto zabrinjavajuće, a zatim pronašla način da na to ukaže tijekom kaosa hokejaške utakmice. Napravila je sve u svojoj moći da privuče pažnju s tribina dok sam radio svoj posao na klupi Canucksa."

Hamilton je rekao da će poruka koju mu je Popovici prenijela na svom telefonu zauvijek ostati urezana u njegov um, čak i iako je isprva nije registrirao. "Njezina upornost je ono što mi je spasilo život", zaključio je.

Klub je objavio poruku kojom je želio uspostaviti kontakt s obitelji. To im je pošlo za rukom te su se sastali s heroinom. Uplatili su i 10 tisuća dolara u fond za njeno školovanje. Ona je rekla da joj je boja madeža bila neobična, a s obzirom na to da je kratko vrijeme stažirala na onkologiji, jako se zabrinula.

Pročitajte više