NBA: Cavvaliersi svladali Sixerse nakon četiri godine

PRVACI Istoka New Jersey Netsi slavili su na gostovanju kod Atlanta Hawksa (100:85), a hrvatski košarkaš Zoran Planinić je za 13 minuta igre dao 6 koševa (šut 2:3, trice 0:1, bacanja 2:3), te imao po 1 skok i asist i 3 izgubljene lopte.

Planinić je večer prije odigrao najbolju utakmicu svoje kratke NBA karijere, ubacivši 9 koševa New Yorku, a i sinoć je u Atlanti bio koristan mijenjavši prvu zvijezdu Netsa Jasona Kidda (21). New Jerseyje sinoć po prvi puta u sezoni ubacio 100 koševa, a velike zasluge zato ima Kenyon Martin (23, 14 skokova) koji se vraća u formu nakonozljede. Jason Terry (24) je predvodio Atlantu, koja je sinoć imalasamo 38 posto šuta.

Milwaukee Bucksi su kod kuće svladali Utah Jazz (100:95), a Toni Kukoč je za 17 minuta igre dao 8 koševa (šut 3:6, trice 0:2, bacanja 2:3),te imao 3 asista i po 1 izgubljenu i oduzetu loptu. Milwaukee je dopobjede došao zahvaljujući seriji 13:0 u zadnjoj četvrtini, a uzMichaela Redda (25), još su trojica Bucksa dali više od 10 koševa.Bucksima je ovo peta pobjeda u sezoni, a Utahu peti poraz.

Tinejdžerska senzacija LeBron James inspirirao je svoje ClevelandCavalierse da konačno, nakon četiri godine pobijede Philadelphia76erse. Cavsi su doduše pobijedili teškom mukom (91:88) u produžetku,sa 22 koša i 8 asista Jamesa, te sjajnim učinkom litvanskog centraZydrunasa Ilgauskasa, koji je dao 28 koševa. James je košem za 82:82 uzadnjim sekundama prvo izborio produžetak, potom je zabio ključni košza 90:88, te blokirao zadnji napad Sixersa, za koje je Allen Iversonpostigao za njega skromnih 19 poena.

Indiana Pacersi su pobjedom u gostima nad New York Knicksima (95:94)opet najbolja momčad lige (8:2), no to najprije moraju zahvalitinevjerovatnom motiviranošću Reggie Millera kad god igra protivKnicksa. Miller je sinoć zabio 31 poen i svakako je potvrdio da jenajomraženiji košarkaš za sve navijače New Yorka, od kojih mnogidolaze u Madison samo kada igra Indiana. Knicksi su gubili cijeluutakmicu, da bi u rećoj četvrtini okrenuli zaostatak od 15 koševa, atada je proradio Reggie, uz pomoć Jermainea ONeala (14).

Memphis Grizzliesi su nakon tri godine pobijedili Dallas Maverickse ito u produžetku (108:101), a momčad iz Elvisova grada, u koji je došlaiz Vancovuera, uživa u najboljem startu sezone u povijesti jer nakondevet utakmica imaju omjer 5:4. Junak susreta bio je Mike Miller (22),a u ratičkoj utakmici bilo je i krvi, pa je u drugoj četvrtini DirkNowitzki morao na šivanje glave (osam šavova), no ni njegov povrataknije pomogao Mavsima, kojima je ovo već četvrti poraz u sezoni.

Pročitajte više