NBA: Cleveland slavio nakon gotovo tri godine

KOŠARKAŠI Milwaukeeja na domaćem su terenu pobijedili aktualne prvake San Antonio Spurse 93:92.

No, da bi odredili pobjednika suci su morali potražiti pomoć tv snimke. Naime, bilo je upitno da li je Duncanovo zakucavanje postignuto prije isteka utakmice. Snimka je pokazala da je zakucao nakon isteka vremena.

"Golim okom to je bilo nemoguće odrediti. Hvala bogu da je sucima na raspolaganju snimka", kazao je trener Bucksa Terry Porter. Bila je ovo 18. ovosezonska domaća pobjeda Bucksa, koji u svojoj dvorani imaju skor 18-5, što je najbolje na Istoku.

Kod domaćina najbolji su bili Tim Thomas sa 22 i Michael Redd sa 21 košem. Kukoč je za 25 minuta ubilježio 6 koševa, te po 5 skokova i asistencija

Kod Spursa najefikasniji su bili Tony Parker sa 26 i Tim Duncan sa 22 poena.

Uzbudljivo je bilo i u Clevelandu gdje su Cavaliersi dobili Giričekov Orlando 99-98. U prvom poluvremenu briljirao je Tracy McGrady, koji je ubacio osam trica iz deset pokušaja, odnosno 34 poena, čime je izjednačio rekord lige po ubačenim tricama. No, u drugom dijelu nije ga bilo nigdje. Ubacio je samo dva poena, a šest i pol minuta prije kraja zbog ozljede palca napustio je teren.

Giriček, koji je bio u početnoj petorci, za 40 minuta upisao je 8 koševa, 6 skokova i 1 dodavanje.

Kod Clevelanda najbolji su bili Dajuan Wagner i LeBron James, koji se je vratio u momčad nakon tri utakmice izbivanja zbog ozljede. Wagner je ubacio 21, a James 16 poena.

Inače, Cleveland nije pobijedio Orlando skoro tri godine.

Pročitajte više