NBA liga zabranila uporabu Twittera tijekom utakmica

VODSTVO najjače košarkaške lige svijeta, NBA lige, poslalo je svim momčadima dopis kojim se brani korištenje Twittera, internetske društvene mreže, uoči i tijekom utakmica.

U dopisu stoji da je "korištenje mobitela i ostalih telekomunikacijskih naprava zabranjeno u periodu od 45 minuta prije utakmice, do isteka obveza igrača nakon utakmica (uključujući i poluvrijeme)". Takva odredba NBA lige odnosi se na “trenere, igrače i ostalo osoblje kluba”, a vijest je potvrdio i glasnogovornik NBA lige Tim Frank.

U dopisu nisu precizirane kazne predviđene za kršenje pravila, a navodi se i da su momčadi slobodne kreirati vlastitu politiku i pravila koja će se odnositi na treninge momčadi, kao i ostale događaje momčadi nevezane uz same utakmice NBA lige.

NBA će sa svojim pravilnikom o komunikaciji tako kopirati potez NFL-a, organizacije koja je na isti način regulirala odnos svojih aktera prema toj novoj "komunikacijskoj pošasti". Događalo se, naime, da igrači tijekom utakmica ostavljaju poruke na svojim Twitter-profilima, a korištenje mobilnih uređaja i iPhonea tijekom samih utakmica u vodstvu lige američkog nogometa nisu smatrali primjerenim.

Sama NBA liga ima vlastiti uređeni profil na Twitteru koji broji 1.4 milijuna registriranih sljedbenika, kao i brojne aktivne igrače u njegovom sustavu poput Shaquillea O'Neala.

Pročitajte više