NBA: UTAH BOLJI OD PRVAKA

Odličnu formu košarkaši Utah Jazza potvrdili su uvjerljivom pobjedom 10893 na domaćem terenu protiv aktualnih prvaka NBA lige Detroit Pistonsa.

Domaćini su odlično odigrali prve tri četvrtine, a posebice drugu koju su dobili sa 15 poena viška. Tako su prije posljednjih 12 minuta imali 21 poen prednosti. Detroit je u posljednjoj dionici napravio seriju 17-5, čime su se primakli na devet koševa zaostatka (86-95), ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Utah je predvodio Carlos Boozer sa 20 koševa i 13 skokova. To mu je treći puta ove sezone da je imao dvoznamenkasti učinak u koševima i skokovima. Odličan je bio i Turčin Mehmet Okur, koji je prošle sezone igrao za Detroit. Okur je ubacio 19 poena, a Andrei Kirilenko 17. Hrvatski reprezentativac Gordan Giriček odlično je iskoristio svoju minutažu. Za 21 minutu postigao je 15 koševa (šut 6-8), 3 skoka i 5 asistencija.

Treba napomenuti da su Pistonsi igrali bez centra Bena Wallacea, koji je izbivao zbog smrti svoga brata, te ozlijeđenog Chaunceya Billupsa. Za Detroit Antonio McDyess upisao je 18 poena i 12 skokova, a Richard Hamilton 21 koš.

Hrvatski košarkaš Zoran Planinić odigrao je najbolju utakmicu u svojoj dosadašnjoj NBA karijeri, ali njegovi New Jersey Netsi uvjerljivo su poraženi na svom parketu od Dallas Mavericksa sa 78-94. Netsima je ovo deveti uzastopni poraz od Dallasa.

Planinić je na parketu proveo 35 minuta i u to vrijeme ubacio 16 koševa (šut 7-15), 9 puta uspješno skočio, te je podijelio 4 asistencije. Do ove utakmice Planinićev najbolji učinak što se tiče koševa datira iz prošle sezone kad je Atlanti ubacio 14 poena. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Richard Jefferson sa 28 koševa.

Maverickse je ka novoj pobjedi vodio fantastični Nijemac Dirk Nowitzki koji igra u izvrsnoj formi. Netsima je ubacio 31 poen, te imao po 7 skokova i asistencija. Jerry Stackhouse je za goste ubacio 28 poena.

Kukočev Milawaukee stigao je do treće uzastopne pobjede. Na domaćem su terenu Bucksi svladali New Orleans Hornetse 94-91. Hornetsi su jedina momčad, uz Chicago, koja ove sezone još nije ubilježila pobjedu.

Domaćine je predvodio Michael Redd sa 30 koševa, a Keith Van Horn i Desmond Mason dodali su po 17 poena. Kukoč je ponovno bio nezamjetan. Odigrao je tek 12 minuta, upisavši 2 asistencije.

LA Lakersi iznenadili su u gostima Houston Rocketse, pobijedivši 84-79. Kod gostiju najbolji su bili Lamar Odom sa 20 poena i 13 skokova, te Kobe Bryant sa 19 koševa, a kod Rocketsa briljirao je Kinez Yao Ming sa 32 koša i 7 skokova.

Uoči utakmice Houston je sadašnjem treneru Lakersa Rudyu Tomjanovichu priredio kratku ceremoniju u znak zahvale za sve što je učinio tijekom 33 godine u Rocketsima, gdje je bio igrač, skaut, pomoćni i glavni trener. Tomjanovich je kao trener odveo Rocketse do dva naslova prvaka 1994. i 1995. godine.

(Hina) xim yim

Pročitajte više