NBA: Wade donio prednost Miamiu

U trećoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige Miami Heat je u gostima svladao Detroit Pistonse sa 113:104. U seriji na četiri pobjede Miami vodi sa 2:1 i vratio je prednost izgubljenu porazom u prvoj utakmici na Floridi. L

Dwyane Wade (36), Shaquille O'Neal (24) i Eddie Jones (19) bili su junaci utakmice za Miami Heat, no presudila je i činjenica da su zvijezde Detroit Pistonsa zarana upali u probleme sa prekršajima - Chauncey Billups je skupio šest, a Ben Wallace, Rasheed Wallace i Antonio McDyess po pet prekršaja.

Kriterij suđenja je razbjesnio trenera prvaka Larrya Browna, iako mu statistika ne daje za pravo jer je njegovoj momčadi svirano samo četiri prekršaja više od Miamia (33:29).

"Nije problem u broju prekršaja, već u ciljanju određenih igrača, pa nismo mogli igrati obranu kako smo zamislili. Zadnjih pet minuta smo se raspali", kazao je Brown, koji je istakao izvrsnog Richarda Hamiltona (33) kao najboljega igrača takmice.

Miami je vodio svega dva koša na poluvremenu (53:51), da bi u drugom dijelu imali čak 52 posto šuta, sa sedam pogođenih trica od 14 pokušanih.

"Tvrdim da je Dwayne Wade najbolji igrač u playoffu, štoviše Wade je trenutno najbolji košarkaš na svijetu", kazao je O'Neal, koga još uvijek muči ozljeda bedra.

Sljedeća, četvrta utakmica igra se u srijedu također u Detroitu.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više