"Ne mogu prežaliti što nisam zaigrao za Hajduk. Bio bih ljubimac Torcide"

Screenshot: Oslobođenje

PREDRAG ŠIMIĆ, umirovljeni bosanskohercegovački nogometaš, osvrnuo se u podcastu (IN)Direkt na dio karijere kad je bio pod ugovorom s Hajdukom. Šimić je u Split stigao u siječnju 2005. godine iz Zrinjskog, a na Poljudu se zadržao samo pola godine. Nije odigrao nijednu službenu utakmicu za Hajduk, a sada je otkrio da mu je jako žao zbog tog.

"Klupa, klupa, klupa i već prvaci. Kunem ti se, Poljud gori, pun, prepun. Oni transparenti su bili, sve titule koje su osvojili pa još jedna titula u nizu... Znači, ko čep je Poljud pun. Dvije izmjene, ja i Zeka Turković se zagrijavamo i Baka zovne i kaže Zeki "ulaziš", a meni ništa. 

Sve hoću da kažem "daj pusti koji Zeka, daj pusti mene, Zeka ima nastupa". Zeka je mene forsirao i volio me i rekao bi daj pusti ga nek odigra. To ne mogu prežaliti. 

Bilo 4:0, 4:1 protiv nekog, gori sve. Bilo bi "aj, pusti ga" i onda bi se nametnuo. Bacio bi dvojicu tamo preko istoka, Torcida bi poludjela i to bi bilo to. Bio bih ljubimac njihov", prisjetio se Šimić.

@podcast.indirekt Jedna jod stvari za kojom Šimić žali u svojoj karijeri je što nije dobio priliku za nastup u Hajduku #viral #foryou #foryoupage #podcastindirekt #predragsimic #hajduk #hajduksplit #torcida #torcidatiktok ♬ original sound - Podcast (IN)Direkt

Ranije je Šimić bio prvak i sa Zagrebom. Iz Hajduka je otišao u Maribor, a kasnije je igrao još za Volou, Rodos, Željezničar i Split. Disciplinska komisija HNS-a kaznila ga je 2012. godine polugodišnjom suspenzijom jer je bio pozitivan na doping. Šimić je priznao da je bio u prostoriji gdje se konzumirala marihuana, ali da on nije povukao nijedan dim. 

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio je jedan nastup. Odigrao je prijateljsku utakmicu 2004. godine protiv Finske.

Pročitajte više