NBA

Nema ni 10 utakmica za novi klub, a već ruši rekorde. Ovo je neviđeno skoro 40 godina

Foto: Ken Blaze-USA TODAY Sports/Guliver

TORONTO RAPTORSI cijelu sezonu igraju izvan Kanade, imali su više problema s ozljedama i koronavirusom od većine drugih momčadi, a da NBA nije uvela play-in za klubove od 7. do 10. mjesta, vjerojatno bi prvi put ostali bez doigravanja nakon 2013. godine.

Ali barem imaju razloga za uzbuđenje zbog igrača kojeg su doveli posljednjeg dana prijelaznog roka, koji je sinoć odigrao povijesnu utakmicu.

VIDEO: Arena Sport

U svojem devetom nastupu u dresu Raptorsa Gary Trent Jr. zabio je 44 koša uz samo dva promašaja iz igre. Pogodio je sedam od devet trica, a za dva poena (10/10) i iz slobodnih bacanja (3/3) bio je savršen. Uza sve to imao je i sedam skokova, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu, a Raptorsi su slavili u Clevelandu 135:115.

Trent je postao tek treći igrač koji je od 2010. zabio 40 ili više uz šut bolji od 85%, nakon Giannisa Antetokounmpa i Klaya Thompsona.

Ali njegov je šut sinoć iznosio čak 89.5%, a bolje od toga je u utakmici s 40 ili više poena šutirao samo jedan igrač u povijesti NBA lige - Mike Woodson je 1983. zabio 48 uz nevjerojatnih 91.7% šuta iz igre. U pobjedi ondašnjeg Kansas Cityja nad Houstonom on je pogodio 22 od 24 pokušaja.

Trent je već imao nekoliko bljeskova od dolaska među Raptorse. Već u četvrtom nastupu zabio je 31 koš, a nekoliko dana poslije zabio je tricu sa sirenom za pobjedu protiv Washingtona. U devet utakmica nakon promjene kluba postiže 17.8 koševa nakon što je u prvom dijelu sezone u Portlandu bilježio 15.0 u prosjeku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više