Nema promjena u početnom sastavu, Pršo povučen iza Klasnića

HRVATSKI izbornik Zlatko Kranjčar najavio je da će protiv Švedske utakmicu započeti isti igrači koji su istrčali protiv Mađarske. Jedina promjena u postavi jest položaj Dade Prše, koji više neće igrati paralelno s Klasnićem nego povučen iza njega.

Cico Kranjčar će utakmicu protiv Švedske započeti s poznatom jedanaestoricom - Butina, R. Kovač, Tudor, Šimunić, Srna, Vranješ, N. Kovač, Babić, Kranjčar, Pršo i Klasnić.

Izbornik je malo povučenu poziciju Dade Prše nazvao "pokretnom špicom", a Pršo bi tako trebao još bolje surađivati s njegovim sinom Nikom, od kojeg izbornik očekuje da bude "još aktivniji".

U samom vršku napada biti će Ivan Klasnić, koji je protiv Mađarske napokon dokazao da mu je mjesto u prvoj postavi. Kao "jokera" u drugom poluvremenu Cico će vjerojatno ubaciti Ivicu Olića, za kojeg se nada da će svojom brzinom unijeti pomutnju u švedsku obranu.

Prema pisanju dnevnih listova, u reprezentaciji vlada veliki optimizam. Za to je sigurno zaslužna prva pobjeda u kvalifikacijama s novim sastavom i načinom igre, a "zarazu opimizma" najviše širi upravo izbornik Zlatko Kranjčar.

"Poštovanje je nužno jer to je odlična momčad, no mi smo u Göteborg došli igrati, istaknuti svoje vrline i nećemo skrivati da želimo pobijediti." – izjavio je Kranjčar za HTV.

Igrači su ipak nešto umjereniji. Tako veznjak Darijo Srna, uz Dadu Pršu najbolji pojedinac u susretu protiv Mađarske, kaže da bi bio zadovoljan i bodom.

"Trebamo biti jako oprezni, njihove partije u Portugalu, kao i "sedmica" na Malti, pokazuju da su Šveđani snažna momčad i da su u formi." – kazao je Srna za Jutarnji list.

I reprezentativni golman Tomislav Butina oprezan je s prognozama: "Važno je doma pobjeđivati, a vani uzeti što se više može. Mislim da je to model za odlazak na Svjetsko prvenstvo."

Utakmica počinje u 20:15, a po prvi put u povijesti hrvatske reprezentacije prava na direktan televizijski prijenos nema državna televizija, nego privatna TV kuća – u ovom slučaju RTL Televizija.

Pročitajte više