Lige petice

Neočekivani junak donio Liverpoolu pobjedu za prvo mjesto Premier lige

Foto: REUTERS/Phil Noble/Guliver Image

LIVERPOOL je zahvaljujući pogotku Divocka Origija u četvrtoj minuti sudačke nadoknade pobijedio na gostovanju kod Wolverhamptona 1:0 u 15. kolu Premier lige i tako barem privremeno preuzeo prvo mjesto na tablici.

Nevjerojatan promašaj Jote

Imala je momčad Jurgena Kloppa inicijativu tijekom cijele utakmice, Wolvesi nisu napravili mnogo prema naprijed, ali su zato pokazali zašto su primili samo 12 golova u 15 kola. Liverpool se mučio sa stvaranjem velikih prilika, da bi u 60. minuti dobio poklon od domaćih nogometaša koji nisu iskoristili.

Vratar Jose Sa istrčao je izvan šesnaesterca, no nije se razumio sa suigračem i Jota im je ukrao loptu. Portugalac se sjurio na gol svog bivšeg kluba, branila su ga samo dva obrambena igrača, ali Jota je s pet metara uspio napucati jednog od njih.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PROMAŠAJ JOTE.

Origi donio pobjedu

Ipak, Liverpool je uspio doći do pobjede duboko u sudačkoj nadoknadi. Van Dijk je poslao sjajnu dugu loptu za Salaha, on je prošao po desnoj strani i dodao Origiju koji se lijepo okrenuo i zabio pobjednički gol.

Liverpool je tako preuzeo prvo mjesto od Chelseaja koji je danas izgubio od West Hama 3:2, no Manchester City preskočio bi ga pobjedom u susretu protiv Watforda od 18:30. U druga dva meča odigrana u istom terminu Newcastle je protiv Burnleyja došao do prve pobjede sezone (1:0), a Southampton je remizirao s Brightonom 1:1.

Pročitajte više