Bundesliga

Neuer je prvi Bayernov igrač koji je progovorio o velikoj svađi: "Trebamo mir"

Foto: EPA

U BAYERNU već odavno puca na relaciji trener Hansi Flick i sportski direktor Hasan Salihamidžić, a o ovoj temi nije govorio nitko od igrača osim kapetana Manuela Neuera.

Prije dva tjedna njemački, ali i svjetski mediji koji prate zbivanja u bavarskom klubu objavili su da je Flick rekao kako će zbog bivšeg bh. reprezentativca na kraju sezone dobro razmisliti hoće li ostati u klubu.

"Ne moraju biti ljubavnici, ali moraju dobro surađivati"

Više nije ni tajna da je odnos između trenera i sportskog direktora ozbiljno narušen. Flick želi veće ovlasti kad su u pitanju transferi, a Salihamidžić inzistira da on bude ključna osoba kada su u pitanju dolasci i odlasci iz Bayerna. 

Uprava je na Salihamidžićevoj strani jer je u Bayernu uvijek bilo pravilo da su transferi u nadležnosti uprave, a trenerov posao je skupiti što više pobjeda s igračkim kadrom koji mu je na raspolaganju. 

Sinoć se o svemu oglasio i predsjednik njemačkog prvaka Herbert Hainer koji tvrdi da je sukob medijski predimenzioniran i da nije sve tako kako se na prvu čini. 

"Mirni smo i opušteni. Nije ovo ni prvo, ali ni posljednje uzbuđenje u Bayernu. Svašta se piše i svatko tumači onako kako želi", kazao je Herbert za Sky pa je pokušao izgladiti stvar:

"Ponavljam, ne želim da budu ljubavnici, ali moraju dobro surađivati i to i rade.''

"Ovo nam nije potrebno"

Nitko od Bayernovih igrača osim kapetana Manuela Neuera nije komentirao ovu temu. Čak je i Thomas Muller izbjegao pričati o tome, ali ne i iskusni golman.

"Bitno je da se koncentriramo na našu momčad i na naš nogomet. Sve što dolazi izvan toga trebamo ostaviti jer jednostavno nam je potrebno pozitivno ozračje. Trebamo pozitivnu energiju i to trebamo koristiti na terenu. Potrebno nam je malo više mira oko nas, to bi bilo dobro", kazao je Neuer.

Pred Bayernom je sad turbulentan period. Sutra od 21 sat gostuje Paris Saint-Germainu na Parku prinčeva u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka nakon što je kod kuće izgubio 3:2. 

Bayern čeka teška završnica sezone, a prvi ispit je već sutra na Parku prinčeva

Njemački prvak je još u siječnju iznenađujuće ispao od drugoligaša Kiela u njemačkom kupu, dok u prvenstvu šest kola prije kraja ima pet bodova više od RB Leipziga.

Bayern je u prošlom kolu Bundeslige kod kuće remizirao protiv Union Berlina (1:1) i povećao dramu pred završnicu. Zato Neuer govori da je momčadi potreban mir.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više