NEYMAR UDARA LOPTU OPERIRANOM NOGOM Brazil slavi povratak nacionalnog junaka za SP

Screenshot

SJAJNIM igrama i golovima vodio je Brazil u kvalifikacijama za SP, tijekom kojih je njegova reprezentacija izgledala kao prvi favorit za naslov u Rusiji.

Ali, krajem veljače, na derbiju PSG-a i Monaca, šok za igrača plaćenog 222 milijuna eura i 208 milijuna njegovih sunarodnjaka. Neymar je zaradio istegnuće gležnja i napuknuće pete metatarzalne kosti u desnom stopalu. To je značilo da mora na operaciju prvi put u karijeri i samo tri i pol mjeseca prije SP-a
 
Operiran je 3. ožujka u brazilskom Belo Horizonteu. Operaciju na desnom stopalu izveo je liječnik brazilske reprezentacije Rodrigo Lasmar. On je rekao da će oporavak trajati oko tri mjeseca. S obzirom na to da Brazil prvi meč na SP-u igra 17. lipnja protiv Švicarske, nema dvojbe da će se najskuplji nogometaš svijeta vratiti do početka prvenstva. Ali, pitanje je u kakvom stanju. 
 
Neymar je objavio da će sigurno biti spreman za SP i da se treninzima nakon loma stopala vraća 17. svibnja. 

"Nadam se da ću u Rusiju doći u sjajnoj formi i odlično pripremljen. Bio sam na kontroli prošli tjedan i sve se odvija savršeno. Svaki dan sam na tretmanima i čim počnem vježbati radit ću napornije nego ikada ranije. Završni pregled je za mjesec dana i nakon toga ću moći igrati. Oduševljen sam zbog toga, jer četiri godine čekam na SP", otkrio je Neymar u Sao Paulu, gdje je na terapiji. 
 
"Bilo mi je grozno doživjeti ovakvu ozljedu. Ali, u tom zlu ima i nešto dobro, sada sam daleko odmorniji nego što bih bio da sam igrao cijelo ovo vrijeme", zaključio je Neymar.
 
Iako nosi zaštitnu "čizmu" na ozlijeđenoj i operiranoj nozi, Neymar je pred kamerama njome udarao loptu. 

Pročitajte više