Ni Ronaldo ni Messi nisu došli na Modrićevo proglašenje

Foto: EPA-EFE

LUKA MODRIĆ proglašen je u Londonu najboljim igračem svijeta po izboru FIFA-e.

Hrvatski kapetan pobijedio je Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha te tako prekinuo desetogodišnju dominaciju dvojice ponajboljih igrača u povijesti. Prije Modrića, zadnji igrač koji je dobio ovu nagradu, a ne zove se Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, bio je brazilski čarobnjak Kaka 2007. godine.

No ni Ronaldo ni Messi nisu došli na ovogodišnje proglašenje. Messi vjerojatno zato što nije bio ni u konkurenciji za najboljeg igrača svijeta, a Ronaldo zato što je očito znao da neće dobiti nagradu.

Iz Juventusa su Ronaldovo izbivanje objasnili činjenicom da je momčad u nedjelju navečer igrala u dalekom Frosinoneu, a već u srijedu ih čeka prvenstveni ogled s Bolognom u Torinu. Iz istog razloga vjerojatno nije bilo ni Lionela Messija jer je Barcelona također u nedjelju igrala kod kuće protiv Girone, a u srijedu gostuje kod Leganesa. Messijeva PR služba objasnila je izbivanje iz Londona obiteljskim razlozima.

No činjenica jest da su obojica, osobito Ronaldo koji je s Modrićem godinama dijelio svlačionicu, mogli doći uveličati FIFA-inu ceremoniju. Pogotovo zato što su obojica bili izabrani u momčad godine po izboru FIFProa, ali su bili jedina dvojica igrača koji nisu došli po svoju nagradu.

Pročitajte više