NIGERIJA - ARGENTINA Messi večeras igra možda posljednju utakmicu za Argentinu

Foto: Index

OD 20 sati u Sankt Peterburgu Nigerija i Argentina igraju odlučujuću utakmicu za prolaz u iduću fazu natjecanja. Dok bi Nigerijcima najvjerojatnije bio dovoljan i bod, Argentincima treba pobjeda i pomoć Hrvatske.

U prvom kolu Nigerija je izgubila 0:2 od Hrvatske na prilično naivan način - pomoću autogola Eteba i penala iz kojeg je precizan bio Modrić. Ipak, u drugom kolu to su nadoknadili pobjedom nad Islandom 2:0. Dvostruki strijelac i junak svoje zemlje bio je Ahmed Musa. U slučaju poraza, Nigerija sigurno neće proći dalje. U slučaju remija, vjerojatno će otići dalje kao drugoplasirana momčad u skupini, osim ako Island ne pobijedi Hrvatsku s više od tri razlike. U slučaju pobjede sigurno prolaze, a imaju čak teoretske šanse i završiti kao prvi u grupi, ali za to bi morali čekati pobjedu Islanda i pritom nadoknaditi čak pet golova slabiju gol-razliku u odnosu na Hrvatsku.

Argentina je razočarala već na startu turnira odigravši 1:1 s Islandom. Strijelac jedinog pogotka bio je Aguero, a Messi je na toj utakmici promašio penal. Noćna mora upotpunjena je u idućem kolu kada ih je Hrvatska deklasirala s visokih 0:3. Argentinska računica je jednostavna - ako ne pobijede, ne mogu proći dalje. Čak i u slučaju pobjede, morat će slušati i što se događa na utakmice između Hrvatske i Islanda. Pritom im je prihvatljiva pobjeda Hrvatske, remi ili pobjeda Islanda, pri čemu bi Argentinci na kraju imali bolju gol-razliku. Sada ona za Argentinu iznosi 1:4, a za Islanđane 1:3. 

Očekivani sastavi:

Nigerija (3-5-2): Uzoho; Balogun, Troost-Ekong, Omeruo; Moses, Ndidi, Mikel, Etebo, Idowu; Musa, Iheanacho

Argentina (4-3-3): Armani; Mercado, Otamendi, Fazio, Rojo; Mascherano, Biglia, Banega; Messi, Di Maria, Aguero

Rezultati by SofaScore

Uoči odlučujuće utakmice, nigerijski branič Bryan Idowu kaže kako razmišlja samo o Messiju: "Želim s njim razmijeniti dres. Ali isto tako, sve ću napraviti da mu to bude oproštajna utakmica na Svjetskom prvenstvu. Volimo ga gledati, ali sutra će igrati protiv nas i jedina opcija je da ga pošaljemo kući." Slično razmišlja i kapetan Obi Mikel: "Zapravo, je li on uopće čovjek? Messi je Messi. On odlučuje utakmice, a posljednji put kad smo se susreli, zabio nam je dva gola u Brazilu. Bez njega je Argentina definitivno slabija momčad. Ne možemo svu pozornost posvetiti Messiju, ali on je čovjek kojeg moramo zaustaviti."

U argentinskom taboru vlada veliki nemir - mediji i navijači traže momentalnu ostavku izbornika Jorgea Sampaolija, a čak su se pojavile i glasine kako su se igrači dogovorili da će sastaviti ekipu te kako je to bio jedini uvjet njegovog ostanka. Javier Mascherano svjestan je težine situacije u kojoj se nalaze, ali poručuje: "Imamo šansu izboriti osminu finala, imamo želju izaći iz ove situacije i ostvariti cilj, svjesni smo kritika i to nam uopće ne pomaže. To nije poziv na ujedinjenje, živimo tako već neko vrijeme. Pokušavamo se koncentrirati na ono na što možemo utjecati na terenu."

Jorge Sampaoli opovrgnuo je priče o "puču": "Naravno da postoje zamjerke kad se gubi i da se ljudi svađaju, tako stvari funkcioniraju. Uvježbavali smo neke specifičnosti i možete očekivati promjene jer su one potrebne. I da, ja sam ih odabrao." 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više