Nijemci i dalje "kraljevi jedanaesteraca"

POBJEDOM protiv Argentine u četvrtfinalu svjetskog nogometnog prvenstva reprezentacija Njemačke je nastavila uspješnu seriju realiziranja kaznenih udaraca.

U sva četiri dosadašnja susreta u kojima su na svjetskim prvenstvima igrači "Elfa" izvodili jedanaesterce Nijemci su slavili.

Prvi put to im je uspjelo na World Cupu 1982. godine kada su u polufinalu pobijedili Francuze 5:4. Utakmice je nakon 120 minuta igre završila rezultatom 3:3.

Četiri godine kasnije na SP-u u Meksiku pobijedili su domaćina 4:1, nakon što je utakmica završila bez pogodaka. Na SP-u 1990. godine njemačka vrsta je udarcima s bijele točke preskočila Englesku u polufinalu rezultatom 4:3. Dvoboj je nakon 120 minuta igre okončan rezultatom 1:1.

Njemački nogometaši su ukupno izvodili 28 kaznenih udaraca i samo su dva puta promašili.

Jedini put "Elf" je poražen prilikom izvođenja jedanaesteraca u finalu Europskog prvenstva 1976. godine od Čehoslovačke.

Argentinci su također do ogleda u Berlinu imali 100-postotni učinak u udarcima s "kreča". U Italiji 1990. godine porazili su Jugoslaviju i Italiju, a 1998. godine Englesku. Njihov pobjednički niz prekinuo je njemački vratar Jens Lehmann.

Pročitajte više