Nijemci napadali Turke na istoku zemlje

NAKON polufinalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva, u kojoj je u infarktnoj završnici Njemačka pobijedila Tursku s rezultatom 3:2, u Njemačkoj je zabilježeno niz incidenata u kojima su stradali turski "gastarbajteri", a većinom su se izgredi događali u istočnom dijelu zemlje.

Brza intervencija Schweinsteigera i policije

Tako su u Dresdenu, danak slavlja platila tri turska fast-food restorana, a policija je izvijestila kako su stradala i dva turska radnika. Također, u ovom istočnonjemačkom gradu, policija je intervenirala i kad je dvadesetak mladića zapalilo tursku zastavu.

Malo žešće bilo je Chemnintzu, gdje je policija morala intervenirati kako ne bi došlo do eskalacije sukoba, a njemački mediji izvijestili su kako je stradalo 6 policajaca. Možda bi se slično dogodilo u na glavnom Berlinskom trgu gdje je bio organiziran prijenos, s obzirom da su izgredi zabilježeni kada je Turska povela s 1:0.

No, brzom intervencijom policije, a još bržim refleksima Schweinsteigera situacija je smirena, a 11 osoba je uhićeno. 

Zatvor u Hanoveru, također, je poslužio za hlađenje 20 navijača koji su privedeni, jer su izvikivali rasističke slogane. U samom Baselu priveden je 21 navijač, međutim još nisu poznati razlozi uhićenja, kao ni omjer snaga u ćelijama između Nijemaca i Turaka. 
 

I.Ć.

Pročitajte više