Nijemci uoči polufinala: Ne bojimo se Francuza

Foto: Getty Images / Getty Image

NJEMAČKA od 1996. godine čeka na četvrti naslov europskog prvaka, a nedostaju joj svega dva koraka do spajanja europske i svjetske titule. Momčad Joachima Lowa uspjela je izbaciti Italiju nakon penala, a sutra je od 21 sat u Lyonu čeka domaćin Francuska.

> Francuzi: Nijemci su favoriti

Dvije ekipe igrale su do sada 27 puta. Francuska je slavila 12 puta, iz devet pobjeda Njemačke te šest remija. A, zanimljivo je da su dvije momčadi u međusobnim susretima postigle po 43 gola. Također, Nijemci su golom Matsa Hummelsa svladali Francuze u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu, dok su 2:0 izgubili 13. studenog 2015. u prijateljskoj utakmici. Taj susret obilježili su teroristički napadi u Parizu.

"To je bila jedna sasvim drugačija utakmica. Francuska sada stvara veliki pritisak i sve je bolja kako turnir odmiče. Uz Oliviera Girouda, Antoinea Griezmanna i Dimitrija Payeta tu su i Paul Pogba te Blais Matuidi, koji nam mogu napraviti velike probleme. Igraju kod kuće i sigurno će biti agresivni. Međutim, spremni smo na to", poručuje Low.

"Francuska ima slabosti"

Nijemci uoči velikog ogleda imaju velikih problema. Mats Hummels neće igrati zbog kartona, za Marija Gomeza je Euro završen zbog ozlijede, dok su Sami Khedira i Bastian Schweinsteiger pod znakom pitanja.

"Bastian je trenirao normalno i vjerojatno će početi utakmicu, jer mi je potrebno njegovo iskustvo, dok ćemo za Khediru vidjeti. S druge strane, žao mi je Gomeza, koji je odigrao odlično do sada. Međutim, gledamo naprijed i vjerujem svim igračima koji budu izašli na teren. Gledali smo Francusku protiv Islanda. Odigrala je fantastično. No, uočili smo i neke njene slabosti koje planiramo iskoristiti", naglašava Low.

Kroos: Ne bojimo se Francuza

Sjajni veznjak Toni Kroos vodit će veliku borbu s Pogbom na sredini terena. On je osvojio Ligu prvaka s Realom, a nakon više od mjesec dana želi osvojiti i Euro.

"Francuska je odlična reprezentacija, u kojoj igra veliki broj majstora. Međutim, ona je pod većim pritiskom jer igra kod kuće, što nama odgovara. Ne bojim se Francuza i želimo prikazati našu igru koja nas je i dovela do polufinala. Imamo iskustvo i znamo da će odlučiti i najmanja pogreška", zaključio je Kroos.

Vjerojatni sastav

Neuer - Kimmich, Boateng, Howedes, Hector - Schweinsteiger, Kroos - Draxler, Ozil, Muller - Gotze.

Pročitajte više