NIKA FLEISS I NATKO ZRNČIĆ DIM PRVACI HRVATSKE U SLALOMU

Nika Fleiss i Natko Zrnčić Dim novi su prvaci Hrvatske u slalomu.

Naslove prvaka osvojili su u nakon dvije slalomske vožnje na Međunarodnom prvenstvu Hrvatske na zagrebačkom Sljemenu, na istoj stazi na kojoj će se u siječnju 2005. održati i utrka Svjetskog kupa za skijašice.

Nakon što je zbog bolesti propustila utrke u superveleslalomu i veleslalomu u austrijskom Innerkermsu, Nika Fleiss je danas obranila naslov hrvatske prvakinje u slalomu pobijedivši u vremenu 2:00.97 minuta ispred Slovenke Tine Maze koja je zaostala 28 stotinki i Slovakinje Veronike Zuzulove sa 85 stotinki slabijim vremenom. Od hrvatskih predstavnica drugo vrijeme ostvarila je Matea Ferk koja je ukupno bila 6. sa 6.12 sekundi zaostatka za Fleiss, dok je treća bila Dora Ton.

U konkurenciji skijaša prvo mjesto s rezultatom 1:57.01 zauzeo je Slovenac Jure Košir ispred Japanca Yachuhira Ikute koji je zaostao 56 stotinki i svog sunarodnjaka Renea Mlekuža sa 58 stotinki slabijim vremenom.

Natko Zrnčić-Dim je poslije prve vožnje bio 11., ali se odličnom drugom vožnjom probio na sedmu poziciju koja mu je donijela naslov prvaka Hrvatske s vremenom 1:59.61. Zrnčić-Dimu nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske u superveleslalmu pripala i titula u slalomu.

Drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske zauzeo je Ivan Olivari (2:04.76), a treće Mislav Butković (2:14.48).

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više