Nikica Ljubek i braća Janić izborili polufinala

HRVATSKI reprezentativci u kajaku i kanuu na mirnim vodama dobro su započeli natjecanja na 34. svjetskom prvenstvu koje se od 25. do 28. kolovoza održava na zagrebačkom Jarunu.

U današnjim kvalifikacijskim utrkama Nikica Ljubek je u kanuu jednokleku (C-1) na stazi od 1000 metara u drugoj skupini s rezultatom 4:18,098 zauzeo šesto mjesto i izborio plasman u polufinale koje će se voziti sutra.

Sin našeg legendarnog kanuiste Matije Ljubeka zaostao je za prvoplasiranim u njegovoj skupini Španjolcem Davidom Calom Figueraom za nešto više od 9 sekundi, ali je izborio plasman u polufinale u koji idu po šest najbolje plasiranih čamaca iz četiri kvalifikacijske skupine i još tri čamca s najboljim vremenima.

Puno sigurniji nastup i gotovo rutinski plasman u polufinale ostvarili su u kajaku dvosjedu (K-2) na 1000 metara braća Mićo i Stjepan Janić, koji su u svojoj kvalifikacijskoj skupini na cilj stigli treći, zaostavši iza prvoplasiranih Mađara za 2,7 sekundi.

I braća Janić izborili su plasman u sutrašnje polufinale, a Stjepan će danas u 15,10 sati nastupiti u kajaku jednosjedu (K-1) u kvalifikacijama na 500 metara.

Pročitajte više