HRVATSKI TRENERI

Niko Kovač ispisao je povijest s Monacom. Bolji je čak i od Wengera

Foto: Eric Gaillard/Reuters

NIKO KOVAČ od dolaska u Monaco niže sjajne rezultate. Momčad je preporodio do te mjere da je tri kola prije kraja i dalje teoretski u igri za naslov prvaka. 

Nakon lošijeg ulaska u sezonu, Monaco je imao sedam osvojenih bodova u šest odigranih utakmica, a onda se malo posložio i povezao četiri pobjede. Jedna je bila i protiv PSG-a.

Čeka ga borba za Ligu prvaka

Potom su uslijedila tri uzastopna poraza, a nakon njih prava rapsodija rezultata. U sljedeće 24 utakmice Monaco je u svim natjecanjima izgubio tek dvije.

Monaco je od pobjede protiv Dijona 20. prosinca prošle godine osvojio najviše bodova u Ligue 1 pa zasluženo nosi status najboljeg francuskog kluba u 2021. godini.

Grafika: Sofascore za IndexSport

U prošlom kolu je nakon dugo vremena stigao i poraz, Monaco je pao od Lyona i sada je samo teoretski u igri za naslov prvaka, a morat će se u preostala tri kola grčevito boriti i da zadrži treće mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Iza sebe ostavio velikane

Bez obzira na to, Niko Kovač je i ostat će najbolji trener Monaca u svojoj prvoj sezoni u klubu. Kad se pogleda postotak osvojenih bodova u debitantskoj sezoni, Kovač je najuspješniji. Iz sebe je ostavio velikane Claudija Ranierija i Arsenea Wengera koji su imali 59, odnosno 50 posto pobjeda s Monacom u prvoj sezoni.

Lošiji je bio i Claude Puel, bivši trener Lyona i Leicester Cityja, a Kovač trenutno stoji na 67 posto osvojenih bodova u 39 susreta. Do kraja sezone ima još sigurne četiri utakmice, tri u Ligue 1 i barem jednu u Kupu da popravi učinak. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više