lige petice

Znate li kojem klubu je dosuđeno najviše penala ove sezone?

Foto: Guliver Image

MILAN je u subotu pobijedio Bolognu u gostima 2:1 i zadržao je prvo mjesto na tablici Serie A.

Nakon 20 odigranih kola Piolijeva momčad se i dalje drži na prvome mjestu s dva boda prednosti ispred gradskog rivala Intera i čak sedam više od branitelja naslova Juventusa koji ima i utakmicu manje.

Milan je protiv Bologne poveo golom Ante Rebića koji je zabio nakon što je Zlatan Ibrahimović promašio penal, a na 2:0 povisio je Kessie iz još jednog penala. Gol za domaćine zabio je Poli u 81. minuti.

To su bili 13. i 14. penal koji je ove sezone dosuđen za Milan koji po toj statistici nema nikakvu konkurenciju u Serie A, a ni u Europi. Na drugom mjestu u Italiji su Sassuolo, Roma i Juventus kojima je dosuđeno samo pet penala. Inter ih je dobio četiri kao i Lazio.

Što se pet najjačih liga tiče, tu je situacija nešto neizvjesnija. Po deset penala suđeno je za Leicester i Strasbourg, a po osam su dobili Metz i Lyon.

Gotovo svi penali "čisti"

No, iako je nesrazmjer stvarno ogroman, Gazzetta dello Sport je u današnjem izdanju do detalja analizirala sve Milanove penale i došla do zaključka da su gotovo svi bili nedvojbeni i potpuno ispravno dosuđeni.

"Upitan je jedino penal protiv Rome, ali kod svih ostalih nije bilo nikakve dileme. Zašto Milan dobiva toliko penala? Vrlo jednostavno - zbog stila igre. Milan ima strašno brze i tehnički jake igrače i s puno njih ulazi u završnicu. Dosta s bokova ulaze u šesnaesterac, bježe čuvarima i tu dolazi do jako puno kontakata i prekršaja", piše Gazzetta.

Zanimljivo je da je Milan od tih 14 penala promašio čak četiri i to sva četiri Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je zabio samo tri što znači da mu je uspješnost ispod 50 posto. Ostale penale uglavnom je izvodio Franck Kessie i zabio šest od sedam.

Pročitajte više