Njemački tisak uzvrat najavljuje kao "utakmicu nad utakmicama" za Werder

"UTAKMICA koja vrijedi milijune", "utakmica nad utakmicama", "utakmica koja određuje sezonu"...samo su neki od slogana u njemačkim medijima kojima se opisuje značenje uzvratne utakmice Werdera i Dinama u srijedu na Maksimiru.

Neugone uspomene na Brugge i Leeds

I zaista ulazak u Ligu prvaka ili Dinamu ili Werderu donosi milijune, ne samo od nagrada i premija UEFE, već i od prodaje ulaznica, reklama i medijskih prava. Werder je na sve ove poslastice naviknut jer u Ligi prvaka igra već sezonama, pa bi ispadanje i izostanak tih sredstava bila katastrofa.

"Ukoliko Werder ponovi neuspjeh Borussije Dortmund koja je 2003. godine ispla u 3. pretkolu od Club Bruggea, ili Munchena 1860 koji je 2000. godine zapeo na Leedsu, to bi ga moglo koštati makar 15 mil. eura sredstava, što je katastrofa", zaključuje njemački Kicker.

S druge strane dobri rezultati u Ligi prvaka mogu uvijek prebacit prebaciti fokus sa mogućih loših rezultata u Bundesligi i sigurno udobrovoljiti navijače i javnost, što je još jedan plus i razlog zašto je sutrašnja utakmica označena kao ona koja određuje cijelu sezonu.

"Može li Shaff sa svojom momčadi spriječiti ovakav  i sportski i ekonomski neuspjeh?, pita se novinar Kickera.

Dojam je da se Nijemci definitivno pribojavaju Dinama i maksimirske utakmice. Prednost od 2:1, smatraju vrlo tankom, a i sami su svjesni da je realni rezultat na Wesseru mogao i trebao biti puno nepovoljniji za njih. Svjesni su i činjenice da Werder ne igra bajno i da je u problemima sa formom i sa ozljedama, a da Dinamo niže uvjerljive prvenstvene pobjede i zabija prosječno gotovo 4 gola po utakmici. Uostalom, Dinamo nosi gol u gostima iz prve utakmice, a realno je bio u prilici zabiti još makar u tri prilike.

Na službenoj stranici Werdera može naći isrcpan izvještaj sa Dinamove prvenstvene utakmice protiv Međimurja. Navodi se uistinu impresivna Dinamova statistika što je još jedna potvrda Werderovog opreza.

Na Maksimiru "vatreno"

Posebno se naglašava da se u Zagrebu očekuje oko 40 000 vatrenih navijača, koji će sigurno dati još onaj impuls više zagrebačkom klubu, a Werderovim igračima lediti krv u žilama i nabiti dodatni pritisak.

Kao plus za Werderovu momčad navodi se povratak Boubacara Sanoga u momčad, nakon ozljede. Ovaj napadač iz Obale bjelokosti je najavljivan kao veliko pojačanje i od njega se očekuje da bi mogao donijeti prednost i pozitivan rezultat u Marksimiru koji bi Werder odveo u Ligu prvaka i bar trenutačno smirio strasti u Bremenu.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više