NK ZADAR

NK Zadar vratio Mercedes od 300.000 kuna koji je uzeo bivši voditelj Hajdukove škole

Foto: Vedran Kukavica/Zadarski list

NOGOMETNI KLUB Zadar danas je objavio priopćenje u kojem informira javnost da priznaje pogrešku te da će vratiti Mercedes koji je nenamjenski kupljen od novca koji im je Grad dao za preživljavanje.

Svjesni smo trauma koje su izazvale financijske malverzacije. Pogriješili smo

Priopćenje, koje potpisuje predsjednik kluba Damir Knežević prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem se želim ispričati građanima Zadra, Gradskoj upravi i gradonačelniku Dukiću zbog neugodnosti koje je izazvao najam vozila namijenjenog voditelju omladinske škole i ovim putem obavijestiti cijelu javnost kako je vozilo vraćeno. Smatrali smo da se radi o dobrom poslu za klub s obzirom na to da je najveći dio troška najma tog vozila bio pokriven od strane sponzora, no očito smo poslali pogrešnu poruku zadarskoj javnosti. Dok god se klub, najvećim dijelom financira iz gradskog proračuna za nas trebaju vrijediti jednaka pravila kao i za sve druge korisnike proračunskih sredstava.

Svjesni javnih trauma koje su izazvale financijske malverzacije u zadarskom nogometu prethodnih desetljeća, klub vodimo maksimalno transparentno i bez financijskih dubioza. Naš fokus je na kadrovskom i infrastrukturnom jačanju omladinske škole zbog čega smo i dobili podršku Grada te pripremi kluba za ulazak strateškog partnera. Žao mi je zbog pogrešne odluke i poruke koju smo poslali. Još jednom se ispričavam i obvezujem da ću napraviti sve kako bismo u narednom periodu dodatno osnažili klub, uspostavili dugoročno održiv model upravljanja i napredovanja kluba na zadovoljstvo djece, roditelja i svih građana grada Zadra."

Grad im je dao 2.5 milijuna kuna da prežive. Oni su od tog novca kupili skupocjeni Mercedes

Podsjetimo, Grad Zadar na prijedlog gradonačelnika Branka Dukića krajem prošle godine posudio je HNK Zadru 2.5 milijuna kuna. Sredstva su dodijeljena s obzirom na vrlo tešku pandemijsku situaciju u svijetu sporta. Iz Grada su tada napomenuli kako će se 2.5 milijuna potrošiti na projekte kojima će klub i Grad u idućem razdoblju nastojati privući strateške partnere.

Ipak, mediji su saznali kako je oko 12% tako dobivenog gradskog novca potrošeno na Mercedes koji su dali voditelju škole Krešimiru Gojunu, nekadašnjem voditelju Hajdukove škole nogometa.

Pročitajte više