DINAMO U EUROPI

Norvežani pretrčali 11 kilometara više od dinamovaca. Čačić: Zasluženo su slavili

Foto: Marko Lukunic /Pixsell

NOGOMETAŠI Dinama poraženi su s 1:0 na gostovanju kod norveškog prvaka Bodo/Glimta u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvaka. Uzvrat je sljedećeg tjedna u Maksimiru.

"Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, gledali smo dobru utakmicu. Oni su bili nijansu bolji, iskoristili su prednost domaćeg terena. Ovo je aktivan rezultat za nas i učinit ćemo sve da u uzvratu budemo bolji", rekao je Dinamov trener Ante Čačić na presici nakon utakmice.

Je li vas Bodo/Glimt nečim iznenadio i što ste rekli igračima na poluvremenu?

Domaćin se nametnuo u prvom dijelu, ali to je bilo očekivano. Oni su adaptirani na ovoj umjetnoj travi, brzo ide lopta, puno igrača dolazi u završnicu... Znali smo da moramo paziti na bočne pozicije jer s puno igrača dolaze na centaršuteve. Nije slučajno da je Bodo toliko efikasan na domaćem terenu.

Utakmicu smo smirili, a onda osam minuta prije kraja prvog dijela primili gol. U drugom dijelu smo bili mirniji na lopti, stvorili neke prilike... Čeka nas ispunjeni Maksimir, vjerujem da možemo nadoknaditi ovaj zaostatak.

Vaš komentar na činjenicu da su igrači Bodo/Glimta pretrčali 11 kilometara više od Dinamovih nogometaša (124-113)?

Taj podatak je samo pokazatelj da su domaćini bili više na lopti, da su bili agresivniji, da su stiskali i dominirali određenim trenucima utakmice. Zbog toga je i rezultat takav kakav jest i zasluženo su pobijedili.

Koliko će se utakmica na Maksimiru razlikovati budući da je tamo druga podloga?

Sada njih čeka podloga na koju nisu navikli. Ispunjeni Maksimir će nam biti vjetar u leđa i gostima neće biti lako.

Jesu li izmjene bile taktičke ili zbog travnjaka jer se igrači više troše na umjetnoj travi?

Izmjene su učinjene da se momčad energetski obnovi, ali i podloga je činila svoje jer smo morali pratiti kako se tko adaptirao. Napravili smo dvije izmjene i to je izgledalo dobro. To ne znači da su Špikić i Drmić, koji su zamijenjeni, bili loši, nego je potrošnja koju su dosad imali učinila svoje, naročito kod Špikića koji je ostao bez svježine.

Tko vas je oduševio u domaćoj momčadi?

Stoper s brojem 6 (Amundsen op.a.) i veznjak s brojem 10 (Vetlesen op.a.). Njih dvojica su mi upala u oči.

Petković je ulaskom s klupe stvorio puno problema domaćoj momčadi. Hoće li u uzvratu igrati od prve minute?

Dobro se snašao na ovoj podlozi, sačuvao dosta lopti i ulazio u prilike. U ritmu smo utakmica svaka četiri dana, imamo osam dana do uzvrata i vidjet ćemo s kojom ekipom ćemo tad zaigrati.

Pročitajte više