HNL

Nova kazna Hajduku, a nakon 28. kola HNL-a dobio je i Slaven

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

DISCIPLINSKI sudac 1. HNL Alan Klakočer objavio je kazne za 28. kolo najvišeg ranga hrvatskog nogometa. Kaznu od 30 tisuća kuna dobio je Hajduk, koji je tako ove sezone ukupno morao platiti već više od 250 tisuća kuna. S pet tisuća kuna kažnjen je i Slaven Belupo.

Hajduku 30 tisuća kuna kazne

"HNK Hajduk kažnjen je s 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini (3546 pripadnika), sa središnjeg dijela tribine u 46. minuti pali dvije baklje.

Od 70. do 72. minute pali sedam dimnih kutija koje su pravile plavo-crveno-narančasti dim, dok od 82. do 84. minute pali desetak baklji, od kojih je jedna bačena u prostor ispred iste tribine te oko osam svjetlećih/dimnih bljeskalica, a također od 85. do 87. minute pale oko 12 baklji te 14 svjetlećih/dimnih bljeskalica", stoji u izvješću.

Nepoznata osoba ubacila pet baklji preko ograde stadiona u Koprivnici

"NK Slaven Belupo kažnjen je s 5000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) navijača tijekom utakmice Slaven Belupo - Dinamo. Nasuprot tribine na istočnoj strani igrališta u 80. minuti je ubačeno u teren pet svjetlećih naprava (strobovi i baklje)  preko ograde od strane nepoznate osobe koja se ne može vezati ni za koga od sudionika utakmice. Ukupan prekid ovog incidenta iz 80. minute trajao je minutu", također piše u Klakočerovoj objavi.

 

Pročitajte više